Coletele destinate refugiaţilor ucraineni din România, scutite de taxe

Coletele destinate refugiaţilor ucraineni aflaţi în România vor fi scutite de taxe, a anunţat vineri Poşta Română.

127 afișări
Imaginea articolului Coletele destinate refugiaţilor ucraineni din România, scutite de taxe

Coletele destionate refugiaţilor ucraineni din România, scutite de taxe

Compania Poşta Română anunţă că simplifică formalităţile, la import, în cazul bunurilor personale şi a ajutoarelor transmise prin colete poştale refugiaţilor de război din România.

Astfel, toate coletele transmise de poşta din Ucraina, care sosesc la Biroul de Schimb Internaţional Bucureşti marcate „humanitarian aid” vor fi scutite de tarif de comisionariat vamal în cuantum de 20 de lei/declaraţie pentru declaraţiile vamale aferente importului de bunuri personale destinate refugiaţilor ucraineni aflaţi pe teritoriul României.

„Campania umanitară <Solidari cu Ucraina>, iniţiată de noi, încă din primele zile de război, continuă, astăzi, prin această nouă facilitate oferită vecinilor noştri atât de greu încercaţi. Am luat decizia de a renunţa la o taxă de comisionariat vamal, întrucât căutăm constant soluţii pentru a sprijini refugiaţii”, a precizat Valentin Ştefan, directorul general al Poştei Române.

Poşta Română s-a mai implicat în sprijinirea cetăţenilor afectaţi de criza umanitară prin oferirea spaţiilor interne de cazare pentru găzduirea refugiaţilor şi prin punerea la dispoziţie a întregii infrastructuri pentru a colecta şi distribui ajutoarele umanitare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
colete,
taxe,
refugiaţi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici