Comisar european: Sunt slăbiciuni în modul de folosire a sumelor prin Fondul Social European

Comisarul european pentru ocuparea forţei de muncă, Andor Laszlo, afirmă că Fondul Social European (FSE) este "esenţial" pentru dezvoltarea României, dar că sunt "anumite slăbiciuni" în modul de folosire a banilor, neexistând "suficientă implicare" până acum pentru absorbţia sumelor prin acest fond.

229 afișări
Imaginea articolului Comisar european: Sunt slăbiciuni în modul de folosire a sumelor prin Fondul Social European

Comisarul european Andor Laszlo (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Comisarul european pentru ocuparea forţei de muncă, Andor Laszlo, a declarat, marţi, la Cluj-Napoca, la o întâlnire cu oamenii de afaceri din judeţul Cluj, că România va trebui să înveţe din experienţele şi greşelilor anilor trecuţi în ceea ce priveşte absorbţia unor sume din FSE.

"Am discutat cu autorităţile de la Bucureşti şi de la Cluj-Napoca despre sumele din Fondul Social European şi credem că sunt anumite slăbiciuni în modul de folosire a sumelor prin acest fond. Nu a existat suficientă implicare şi angajare până acum pentru absorbţia sumelor din FSE. Cred că lumea nu este mulţumită de viteza şi calitatea absorbţiei, dar am constatat că s-a înregistrat, totuşi, un progres anul trecut. Credem că, în perioada următoare, va creşte viteza şi calitatea absorbţiei fondurilor europene din FSE. De asemenea, credem că România va trebui să înveţe din experienţele şi greşelile anilor trecuţi pentru că Fondul Social European este esenţial pentru dezvoltarea României. Sumele din FSE sunt importante, în special în regiunile mai puţin dezvoltate din punct de vedere economic, pentru că acestea duc la dezvoltare", a spus Andor Laszlo.

Andor Laszlo participă, marţi, la Camera de Comerţ şi Industrie Cluj, la o întâlnire cu oamenii de afaceri din judeţ. El a sosit la Cluj-Napoca luni seară şi a avut o întâlnire cu oficialităţile judeţene şi cu reprezentanţi ai mediului universitar.

În cursul dimineţii de marţi, comisarul european a avut o întâlnire informală cu primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, urmând să susţină o conferinţă la Universitatea "Babeş-Bolyai".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici