Comisarii Gărzii Financiare au confiscat 960 de televizoare LCD, aduse nelegal din Ungaria

Comisarii Gărzii Financiare din Buzău au confiscat 960 de televizoare LCD, care au fost aduse nelegal din Ungaria, investigaţiile relevând că factura fusese emisă pe numele unei firme care nu funcţiona la sediul social declarat, iar persoana indicată a negat orice legătură cu transportul.

168 afișări
Imaginea articolului Comisarii Gărzii Financiare au confiscat 960 de televizoare LCD, aduse nelegal din Ungaria

Comisarii Gărzii Financiare au confiscat 960 de televizoare LCD, aduse nelegal din Ungaria (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Comisarii Gărzii Financiare Buzău au confiscat, în 12 septembrie 2012, cele 960 televizoare LCD în valoare totală estimată la 197.000 lei şi au aplicat o amendă contravenţională de 6.000 lei, deoarece au constatat invaliditatea actelor de provenienţă a echipamentelor electronice respective.

"În urma acţiunii de monitorizare permanentă a achiziţiilor intracomunitare de mărfuri cu risc fiscal ridicat, comisarii Gărzii Financiare Buzău au identificat un transport de televizoare LCD, marfă a cărei acte de provenienţă au fost emise de o firmă din Bucureşti. În urma desigilării transportului provenit din Ungaria şi a verificărilor încrucişate ulterioare, s-a constatat că firma furnizoare nu funcţiona la sediul social declarat şi încălca obligativitatea legală de a depune declaraţii fiscale", informează, luni, Garda Financiară.

De asemenea, arată sursa citată, factura fusese emisă în numele unei persoane, care a negat orice legătură cu firma bucureşteană. În aceste circumstanţe, comisarii buzoieni au dispus sancţionarea contravenţională cu amendă în cuantum de 6.000 lei şi confiscarea celor 960 de televizoare LCD.

"Mărfurile confiscate vor fi valorificate conform prevederilor legale, iar contravaloarea acestora va constitui venit la bugetul de stat", afirmă domnul Cristinel Voicu, comisar şef secţie al Gărzii Financiare Buzău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici