Comisia Călăraşi: Sunt suspiciuni de fals în contracte, potrivit documentelor de la Corpul de Control

Preşedintele Comisiei Călăraşi, Mihai Fifor, a declarat, miercuri, că analiza documentelor transmise de Corpul de Control al premierului a relevat existenţa unor "suspiciuni de fals" în ce priveşte contractele de arendă.

418 afișări
Imaginea articolului Comisia Călăraşi: Sunt suspiciuni de fals în contracte, potrivit documentelor de la Corpul de Control

Comisia Călăraşi: Sunt suspiciuni de fals în contracte, potrivit documentelor de la Corpul de Control (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"În urma analizei documentelor care ne-au parvenit de la Corpul de Control au reieşit lucruri interesante. Sunt suspiciuni de fals în anumite contracte, aşa, la o primă vedere, sunt corecturi în registrul de înregistrare a contractelor de arendare", a spus Fifor.

Întrebat la ce suspiciuni de fals se referă, Fifor a răspuns: "E vorba de perioada de arendare, despre asta discutăm. Mă refeream la contractele de arendare pe care societăţile le-au avut cu Berfige şi la modul de încheiere a contractelor".

El a arătat că pe suprafaţa de teren aflată în discuţie au existat două contracte de arendare încheiate între firma Berfige şi două societăţi din Nana, respectiv Amigo şi Roial Agro. "Apar şi aici lucruri cel puţin ciudate, la o primă lectură, mă refer cu precădere la contractele de arendare. Sunt o serie întreagă de neconcordanţe în registrele speciale de înregistrare a acestor contracte de arendă, în contactele de arendă în sine", a spus Fifor.

El a mai spus că tot miercuri membrii Comisiei au lucrat şi pe documente solicitate OCPI Călăraşi. "Ne interesează nu doar suprafaţa de 290 de hectare despre care s-a tot vorbit în ultima perioadă, ci trasabilitatea terenurilor în comuna Nana, aşa cum are mandat această comisie. Sunt lucruri interesante şi pe restul suprafeţelor de teren. La un moment dat comisia locală Nana solicită teren pentru că nu mai aveau teren să pună în posesie oamenii de pe raza comunei şi acest teren vine prin trei protocoale de predare-primire de la ADS către Nana, fostul IAS Buciumeni, practic suprafaţa fostului IA Buciumeni, iar noi acum ne ocupăm de întreaga tarla", a mai spus Fifor.

El a arătat că săptămâna viitoare, odată ce comisiei îi va parveni şi documentul de la ANAF, respectiv rezultatul inspecţiei fiscale pe care ANAF o realizează la societatea Berfige, se va "trage linie", putând să se considere raportul comisiei finalizat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici