Comisia de abuzuri a Camerei va analiza condiţiile din penitenciare, urmare a primirii unor petiţii

Preşedintele Comisiei de abuzuri a Camerei Deputaţilor, Mircea Man, a declarat, luni, că, în perioada 3 aprilie 2013-18 martie 2014, s-au înregistrat la comisie 611 dosare, din care 10 s-au referit la condiţiile din penitenciare, el arătând că membrii comisiei vor discuta cu conducerea ANP.

95 afișări
Imaginea articolului Comisia de abuzuri a Camerei va analiza condiţiile din penitenciare, urmare a primirii unor petiţii

Comisia de abuzuri a Camerei va analiza condiţiile din penitenciare, urmare a primirii unor petiţii (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

"Am primit 54 de petiţii pe justiţie de la persoane încarcerate, din acestea 10 se referă doar la condiţiile din penitenciare. Am cerut o analiză care să fie făcută de experţii comisiei, după analiză, la sfârşitul lunii aprilie - începutul lunii mai vom avea un dialog cu cei de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor legat de condiţiile semnalate în petiţii", a precizat Mircea Man.

Man a prezentat, într-o conferinţă de presă, activitatea Comisiei de abuzuri şi petiţii, arătând că în ultimul an s-au primit 611 dosare, care au fost repartizate autorităţilor publice pentru soluţionare, din acestea 27 de dosare fiind trimise la Parchetul General, 86 la CSM, 12 la Prefectura Bucureşti, 11 la ASF, iar 15 la Casa Naţională de Pensii Publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici