Comisia europeană a autorizat, în premieră, o insectă ca aliment

Comisia Europeană a anunţat că statele membre au aprobat utilizarea viermilor de făină galbeni uscaţi ca aliment.

8311 afișări
Imaginea articolului Comisia europeană a autorizat, în premieră, o insectă ca aliment

„Astăzi, 4 mai, statele membre au aprobat o propunere a Comisiei Europene, care permite utilizarea viermilor de făină galbeni uscaţi ca aliment nou”, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Conform documentului, această primă autorizare de introducere a insectelor pe piaţa UE ca alimente noi are loc în urma unei evaluări ştiinţifice riguroase efectuate de EFSA.

Noul aliment se poate consuma ca gustare, sub formă de insecte uscate întregi, sau ca ingredient al unor produse alimentare, de exemplu sub formă de pudră în produse proteice, biscuiţi sau produse pe bază de aluat, susţin reprezentanţii CE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici