Comisia Europeană a obligat Guvernul să modifice din nou legislaţia muncii. Vezi ce modificări au fost cerute - Mediafax

Comisia Europeană a obligat Guvernul să modifice din nou legislaţia muncii. Vezi ce modificări au fost cerute

Comisia Europeană a obligat Guvernul să suplimenteze cu o lună perioada în care angajaţii care lucrează peste durata normală a timpului de muncă beneficiază de ore libere, de la 60 zile la 90 zile calendaristice, şi să extindă cazurile în care pot fi încheiate contracte de muncă pe durată determinată.

4428 afişări
Imaginea articolului Comisia Europeană a obligat Guvernul să modifice din nou legislaţia muncii. Vezi ce modificări au fost cerute

Comisia Europeană a obligat Guvernul să modifice din nou legislaţia muncii. Vezi ce modificări au fost cerute (Imagine: Mediafax Foto)

Modificările vor fi introduse până în toamna acestui an, relevăMemorandumul de Înţelegere convenit de Guvern cu Comisia Europeanăîn urma misiunii din aprilie-mai, obţinut de MEDIAFAX.

"Se va lărgi categoria de situaţii în care pot fifolosite contracte de muncă pe durată determinată, asigurându-se căaceasta nu va creşte segmentarea pieţei muncii. În acelaşi timp,legislaţia privind protecţia angajaţilor va fi adaptată laprincipiile flexicurităţii", se arată în document.

Principiul flexicurităţii este definit de către ComisiaEuropeană drept un concept care sa împace pretenţiile angajatorilorcu cele ale angajaţilor, îmbinând flexibilitatea şi securitateapentru lucrători şi companii, inclusiv prin abordarea mai flexibilăa procedurilor de angajare şi de concediere.

Prin noul Cod al Muncii, intrat în vigoare la începutul acesteiluni, Guvernul a extins perioada în care munca suplimentară poatefi compensată prin ore libere plătite, de la 30 zile la 60 zilecalendaristice dupa efectuarea acesteia.

Durata maximă legală a timpului de muncă nu poate depăşi48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare.

Noul Cod al Muncii mai prevede că un contract individual demuncă pe durata determinată poate fi prelungit pentru perioadarealizării unui proiect, program sau unei lucrări, dar cuposibilitatea încheierii succesive a cel mult trei astfel decontracte. În acelaşi timp, a fost stabilit că un contractindividual de muncă pe durata determinată încheiat în termen detrei luni de la încetarea unui contract similar este consideratcontract succesiv şi nu poate avea o durată mai mare de 12luni.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici