Comisia Europeană: Peste 1.900 de permise de călătorie sunt oferite tinerilor români

Comisia Europeană anunţă că peste 1.900 de tineri români vor primi permise de călătorie, care le vor permite să călătorească, în perioada martie 2023-februarie 2024, în Europa, în special cu trenul.

282 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană: Peste 1.900 de permise de călătorie sunt oferite tinerilor români

Potrivit CE, marţi, cei 162.931 de participanţi la runda din octombrie 2022 de înscrieri la DiscoverEU vor primi rezultatele candidaturilor lor. Un număr total de 47.700 de tineri cu vârsta de 18 ani vor primi câte un permis de călătorie.

1974 de tineri din România vor primi câte un permis de călătorie.

Candidaţii selectaţi vor călători, singuri sau într-un grup de până la cinci persoane, în perioada martie 2023-februarie 2024. Aceştia se vor deplasa în principal cu trenul, cu câteva excepţii, pentru ca şi cei care locuiesc pe insule sau în zone îndepărtate să poată participa.

În cadrul programului Erasmus+, această rundă de înscrieri a fost deschisă tinerilor cetăţeni născuţi între 1 ianuarie 2004 şi 31 decembrie 2004, din statele membre ale UE şi din ţările asociate la Erasmus + (Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Macedonia de Nord, Serbia şi Türkiye).

„Datorită DiscoverEU, 47.700 de tineri vor începe în curând să îşi planifice călătoria prin Europa şi se vor alătura unei comunităţi tot mai mari de europeni mobili. Şi pentru ca tinerii noştri doresc să facă descoperiri culturale pe parcursul vizitelor lor, am adăugat un card cu reduceri pentru activităţi culturale şi am publicat itinerarii culturale tematice pe Portalul european pentru tineret. Dorim ca toţi câştigătorii să aibă o experienţă de neuitat”, a declarat Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici