Comisiile de Administraţie au avizat nominalizarea lui Nicolae Nemirschi ca ministru al Mediului

Comisiile parlamentare reunite de Administraţie au avizat, sâmbătă, nominalizarea lui Nicolae Nemirschi (PSD) pentru funcţia de ministru al Mediului, fiind înregistrate doar cinci voturi împotrivă şi nicio abţinere.

9 afișări
Imaginea articolului Comisiile de Administraţie au avizat nominalizarea lui Nicolae Nemirschi ca ministru al Mediului

Comisiile de Administraţie au avizat nominalizarea lui Nicolae Nemirschi ca ministru al Mediului (Imagine: www.asociatia-litoral.ro)

Nemirschi a declarat, la audierile din comisiile de administraţie publică, că taxa pentru mediu trebuie "nuanţată", nu anulată.

Nemirschi a precizat, la întrebarea fostului ministrului Transporturilor Ludovic Orban privind anularea taxei auto - una din promisiunile făcute de PSD şi PDL - că este "o situaţie destul de delicată" şi că, "din punct de vedere personal, taxa deranjează la prima vedere, dar nu este de acord ca România să devină cimitir de maşini vechi al Europei".

El a arătat că o maşină nu trebuie judecată după talon sau după numărul de ani, ci după nivelul de noxe pe care le răspândeşte, adăugând că taxe va trebui să fie aplicată în funcţie de un certificat de noxe obţinut de la organele abilitate. "Indiferent câţi ani are, în momentul în care poluează trebui să plătească, indiferent dacă e nouă sau veche", a precizat Nemirschi.

El a mai spus că o să se consulte cu premierul şi cu colegii de Guvern în privinţa acestei taxe, dar ea trebuie "nuanţată" nu anulată. El a propus amenajarea unor "inele" în oraşe, iar pe baza certificatului de noxe, maşinile care poluează să nu ajungă în centrul oraşelor. "Cele care poluează vin până la periferia oraşului şi apoi iau tramvaiul pentru a ajunge în centru", a precizat Nemirski.

Preşedintele Comisiei de administraţie, fostul ministru al Mediului Sulfina Barbu, i-a sugerat viitorului ministru al Mediului ca la aplicarea taxei auto să ţină seama de cetăţeni, "să nu se mai întâmple ca cetăţenii să meargă la instituţiile financiare şi să constate că taxa s-a dublat peste noapte".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici