Comisiile de muncă au votat pentru majorarea punctului de pensie de la 732,8 la 826,2 lei

Parlamentarii din comisiile de muncă şi sănătate au decis, miercuri, prin vot nominal, majorarea punctului de pensie de la 732,8 lei la 826,2 lei, la propunerea parlamentarilor PSD şi PNL.

25 afișări
Imaginea articolului Comisiile de muncă au votat pentru majorarea punctului de pensie de la 732,8 la 826,2 lei

Comisiile de muncă au votat pentru majorarea punctului de pensie de la 732,8 la 826,2 lei (Imagine din arhivă; Ovidiu Iordachi/Mediafax Foto)

Acest amendament la proiectul legii bugetului asigurărilor de stat a fost adoptat cu 26 voturi "pentru" şi 19 abţineri.

Parlamentarii PDL şi cei ai UDMR s-au abţinut de la vot.

Deputatul Uniunii Kerekeş Karoly a precizat, înainte de vot, că este irealizabilă majorarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut, dar Uniunea susţine indexarea pensiei în raport cu inflaţia.

Deputaţii PNL şi PSD Victor Paul Dobre şi Ioan Cindrea au susţinut majorarea punctului de pensie de la 732,8 lei la 826,2 lei, astfel încât acesta să fie 45% din salariul mediu brut.

Parlamentarii PNL şi PSD au considerat că, în forma actuală a proietului de buget al asigurărilor sociale, pensiile nu numai că vor fi îngheţate, ci vor scădea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici