Compania Adidas înregistrează pierderi pentru prima dată în ultimii 30 de ani

  • Compania Adidas a anunţat că pentru prima dată în ultimii 30 de ani a înregistrat pierderi.
  • Reprezentanţii companiei au avertizat că vânzările în America de Nord ar putea să scadă în continuare.
  • În restul lumii, experţii se aşteaptă la o redresare a vânzărilor.
135 afișări
Imaginea articolului Compania Adidas înregistrează pierderi pentru prima dată în ultimii 30 de ani

Compania Adidas înregistrează pierderi pentru prima dată în ultimii 30 de ani

Compania Adidas a luptat pentru a se redresa pe piaţa nord-americană după ce în octombrie 2022 a rupt legăturile cu vedeta Kanye West, suspendând astfel vânzările foarte profitabile de pantofi sport Yeezy.

Noul CEO Bjorn Gulden a reluat vânzările de pantofi sport Yeezy pentru a elimina stocurile rămase, încercând în paralel să stimuleze produse populare precum pantofii Samba şi Gazelle şi să îmbunătăţească relaţiile cu comercianţii cu amănuntul. Acţiunile Adidas au înregistrat o revenire, depăşind Nike şi Puma de când a preluat conducerea.

„Deşi de departe nu este suficient de bun, 2023 s-a încheiat mai bine decât mă aşteptam la începutul anului”, a spus Gulden, potrivit Reuters.

Piaţa din America de Nord va continua totuşi să fie slabă. Adidas aşteaptă ca vânzările să scadă cu aproximativ 5% în acest an. Cererea mai scăzută şi nivelurile ridicate ale stocurilor din SUA au afectat companiile de profil. Adidas a declarat că vânzările în America de Nord au scăzut cu 21% în al patrulea trimestru şi cu 16% pe parcursul anului. Acţiunile Adidas au scăzut cu 1%.

În general, Adidas spune că se aşteaptă ca afacerea sa de bază, cu excepţia Yeezy, să se îmbunătăţească în 2024, cu o creştere de două cifre în a doua jumătate a anului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici