Companiile plătesc chirii pentru spaţiile locative goale

  • Zeci de milioane de euro plătesc companiile care au cele mai mari spaţii locative.
  • Companiile au spaţiile locative ocupate între 5 şi 30%.
  • Specialist: „Au fost şi companii care au ales să se relocheze”.
871 afișări
Imaginea articolului Companiile plătesc chirii pentru spaţiile locative goale

Companiile plătesc chirii pentru spaţiile locative goale

Din momentul instaurării pandemiei, spaţiile de lucru ale angajaţilor s-au mutat acasă. Companiile continuă să plătească milioane de euro pentru chiriile spaţiilor locative, care sunt aproape goale.

Companiile care au închiriate cele mai mari spaţii pentru birouri plătesc împreună anual zeci de milioane de euro pentru acestea.

Alex Orzea este consultant Office Department la JLL România. Nu crede că se va reveni la birou în mod normal, ca înainte de pandemie, în viitorul apropiat.

„Sunt companii care funcţionează cu 5% din personal în spaţiul de birouri, sunt companii care funcţionează cu 15% personal în spaţiul de birouri. Sunt companii care merg şi mai sus ca procent, chiar către 30%. Le lipseşte interacţiunea socială, încep să îşi dea seama că mutatul total online al muncii lor de zi cu zi poate fi făcută, dar are şi câteva limitări”, a declarat Alex Orzea, consultant Office Department la JLL România.

„Există un număr mic de companii care au decis să îşi restrângă suprafaţa închiriaţă. Toţi cei care şi-au restrâns suprafaţa au gândit într-o perspectivă de 2-3 ani. Există un procent foarte mic, de sub 2%, de spaţii subînchiriate în momentul acesta în piaţă”. 

„Au fost şi destul de multe companii care au decis să se relocheze, fie într-o clădire mai bună din punct de vedere calitativ, fie într-o locaţie mai bună care să îi avantajeze în business ulterior. Trebuie să înţelegem că inovarea sau inovaţia se face atunci când strângi un grup de oamenii, îi pui într-o cameră şi încep să facă acel proces de, să spunem, fishtanking, care nu poate fi replicat online”, a continuat acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici