Componente ale unor aşezări din trei epoci diferite, descoperite pe traseul viitoarei centuri a oraşului Timişoara | FOTO

Arheologii de la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia au descoperit pe traseul viitoarei variante ocolitoare a oraşului Timişoara locuinţe şi componente ale unor aşezări din trei epoci diferite: a bronzului, romană şi perioada medievală timpurie.

2645 afișări
Imaginea articolului Componente ale unor aşezări din trei epoci diferite, descoperite pe traseul viitoarei centuri a oraşului Timişoara | FOTO

Locuinţe şi obiecte din trei epoci diferite, descoperite pe traseul viitoarei centuri a Timişoarei

Descoperirile au fost făcute de arheologi pe traseul viitoarei centuri a oraşului Timişoara, au anunţat reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, pe pagina de Facebook a instituţiei.

„Descoperiri importante au fost realizate de arheologii de la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia care realizează săpături preventive pe traseul viitoarei Variante Ocolitoare a Municipiului Timişoara Sud. Au fost descoperite locuinţe, grupuri mortuare, gropi menajere şi cuptoare, componente ale unor aşezări din trei epoci diferite: epoca bronzului târziu (sec. 12-11 îH), epoca romană sec. 4-5 dH) şi epoca medievală timpurie (sec 11-13 dH)”, se arată pe pagina de Facebook a DRDP Timişoara.

De asemenea, potrivit acestora, în punctul Hladik au fost descoperite mai multe vestigii importante din perioada neolitică. „Este vorba de locuinţe de suprafaţă şi bordeie din perioada neolitică, dar şi morminte sarmatice din secolul 3-4 dH”, au mai transmis reprezentanţii DRDP.

În aceeaşi zonă au mai fost găsite obiecte de ceramică plastică antropomorfă, unelte de os, silex şi obsidian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici