Comunitatea românească din Italia donează sânge pentru spitalele din Roma

Imigranţi români în Italia s-au reunit, duminică, la Roma, în apropierea Colosseumului, pentru a participa la prima zi a unei ample campanii de donare de sânge "românesc" pentru spitalele din capitala italiană, relatează publicaţia electronică RomaCitta.

2 afișări
Imaginea articolului Comunitatea românească din Italia donează sânge pentru spitalele din Roma

Comunitatea românească din Italia donează sânge pentru spitalele din Roma

Campania urmează să se desfăşoare pe parcursul mai multor zile, în centrul Romei, sub Arcul lui Constantin, sângele donat fiind recoltat cu ajutorul a două unităţi mobile de hematologie.

Această iniţiativă de solidaritate, simţ civic şi toleraţă a fost lansată de mai multe asociaţii ale românilor din Italia, în colaborare cu Ambasada României, autorităţile regiunii Lazio, Primăria din Roma şi Asociaţia italiană a Donatorilor Voluntari de Sânge (AVIS).

"Este o manifestaţie importantă atât din punct de vedere social, cât şi din punctul de vedere strict sanitar. Sângele recoltat reprezintă un pas în plus spre autosuficienţa regională, pe care sperăm să o atingem în 2008", a declarat responsabilul regional pentru Sănătate, Augusto Battaglia.

"În ceea ce priveşte valoarea socială a evenimentului, trebuie subliniat faptul că din comunitatea românească din Lazio fac parte multe persoane care munesc din greu şi cinstit şi contribuie la dezvoltarea economiei noastre", a adăugat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici