Concedieri la fabrica de confecţii Secuiana

Aproximativ 160 de angajaţi ai fabricii de confecţii SC Secuiana SA din Târgu Secuiesc vor fi disponibilizaţi, începând cu luna februarie, din cauza dificultăţilor financiare cu care se confruntă firma, a anunţat, luni, conducerea societăţii.

424 afișări
Imaginea articolului Concedieri la fabrica de confecţii Secuiana

Concedieri la fabrica de confecţii Secuiana

Potrivit unui comunicat de presă semnat de directorul general al societăţii, Dobra Laszlo, conducerea fabricii de confecţii SC Secuiana SA din Târgu Secuiesc a început procedurile de concediere colectivă din cauza "dificultăţilor economice serioase" ale firmei.

Conform sursei citate, problemele financiare ale societăţii sunt cauzate de scăderea drastică a comenzilor din partea clientului extern principal şi de faptul că vânzările pe piaţa internă s-au redus.

De asemenea, evoluţia cursului de referinţă euro – lei influenţează firma în mod negativ, deoarece nu există comenzi externe, iar pentru cele interne toate cheltuielile directe şi indirecte sunt stabilite şi calculate în euro.

O altă cauză se referă la obligativitatea majorării salariului minim de bază.

"Neputând acoperi întreaga capacitate de producţie cu comenzi profitabile, SC Secuiana S.A. are obligaţia de a reduce capacitatea de producţie cu circa 30 la sută şi personalul cu aproximativ 20 la sută", se arată în comunicatul fabricii.

Astfel, din totalul de 774 de salariaţi ai SC Secuiana S.A. vor fi disponibilizaţi aproximativ 160.

Compania din Târgul Secuiesc face parte din grupul Secuiana, alături de producătorii textile Seconf - Covasna şi S’mode, dar şi firma de transport Secuiana Trans.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici