Concentraţii mari de E-Coli în apa din mai multe zone de pe litoralul românesc. Ce spun experţii

Concentraţii foarte mari de Escherichia Coli au fost depistate în mare în mai multe zone de pe litoralul românesc.

5994 afișări
Imaginea articolului Concentraţii mari de E-Coli în apa din mai multe zone de pe litoralul românesc. Ce spun experţii

Concentraţii mari de E-Coli în apa din mai multe zone de pe litoralul românesc. Ce spun experiţii

În mod normal, concentraţia de Escherichia Coli este de ordinul zecilor şi, rar, al sutelor. Cele mai recente măsurătorile făcute au depistat şi valori care depăşeşte 1.300, în punctul NĂVODARI III.

Cea mai mare concentraţie a acestei bacterii care poate provoca infecţii intestinale a fost înregistrată, în această vară, în punctul Eforie NORD II – peste 7.600.

Experţii spun că se poate înota şi dau asigurări că evenimentul este unul de scurtă durată. Totuşi, ei atrag atenţia cu privire la copii. Ei trebuie supravegheaţi să nu înghită apă.

“Copiii trebuie supravegheaţi în momentul în care se îmbăiază, să nu înghită cantităţi mari de apă, pentru că, normal, apa este apă de îmbăiere şi nu apă potabilă. Da, deci, nu înseamnă că te îmbolnăveşti dacă în timpul înotului înghiţi apă, dar sunt copii care beau în cantitate mai mare şi sigur că pot apărea probleme”, a declarat dr. Luiza Căruceru, de la Direcţia de Sănătate Publică Constanţa, potrivit Radio Constanţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici