Concert susţinut de artişti basarabeni, primul eveniment important organizat la Timişoara de Centenar

Un concert susţinut de artiştii moldoveni Zdop şi Zdup şi Nicoleta Nuca a fost organizat, vineri seara, de Primăria Timişoara sub semnul Centenarului, în deschiderea Festivalului “Zilele Basarabiei”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

304 afișări
Imaginea articolului Concert susţinut de artişti basarabeni, primul eveniment important organizat la Timişoara de Centenar

Concert susţinut de artişti basarabeni, primul eveniment important organizat la Timişoara de Centenar

Evenimentul a avut loc pe o scenă amplasată în Piaţa Unirii, din centrul oraşului, fiind organizat de către Primăria Timişoara, în colaborare cu Organizaţia Studenţilor Basarabeni.

Concertul susţinut în aer liber de artiştii basarabeni Zdop şi Zdup şi Nicoleta Nucă reprezintă primul eveniment de amploare organizat de municipalitatea timişoreană pentru a marca împlinirea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. De asemenea, evenimentul a avut loc în deschiderea Festivalului Cultural “Zilele Basarabiei”, ajuns la ediţia cu numărul XVIII.

Totodată, timişorenilor li s-a pregătit, vineri seara, şi un program de cântece şi dansuri, prezentat în deschiderea concertului.

Festivalul “Zilele Basarabiei” are loc la Timişoara, în perioada 23 – 27 martie, iar în ediţia din acest an este sărbătorită Marea Unire.

“Festivalul reuneşte, deja de 18 ani, artişti, actori, studenţi şi elevi talentaţi, din cele două ţări româneşti: România şi Republica Moldova, promovând cultura, gastronomia şi tradiţiile româneşti”, a transmis Organizaţia Studenţilor Basarabeni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici