Concluzia Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti în urma controlului la Spitalul de Arşi / Şeful ATI, amendat

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a încheiat controlul la Spitalul de Arşi, în urma acuzaţiilor de infecţii intraspitaliceşti, constatând că nu s-au depistat "germeni patogeni peste normele admise", iar şeful secţiei ATI a fost amendat cu 1.000 de lei pentru alte nereguli găsite în spital.

466 afișări
Imaginea articolului Concluzia Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti în urma controlului la Spitalul de Arşi / Şeful ATI, amendat

DSP: În urma controlului la Spitalul de Arşi, nu au fost depistate bacterii. Şeful ATI, amendat

"Echipa de control a DSPMB a constatat că unitatea sanitară a respectat în mare măsură termenele prevăzute în Planul de conformare pentru anul 2017, stabilit în luna martie, la redeschiderea secţiei ATI din cadrul spitalului. În cadrul controlului efectuat de DSPMB, au fost recoltate 22 probe (15 Condiţii igienico-sanitare, 3 ape sterile şi 4 aero-micro-floră) din compartimentul ATI - salonul 1 şi sala de pansamente/baia arsului. Probele analizate sunt conforme şi nu evidenţiază germeni sau agenti patogeni peste normele admise", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de către Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti.

DSP mai precizează că, în luna octombrie, Spitalul de Arşi a efectuat un autocontrol, prelevând 41 de probe ( apa sterilă, aeromicrofloră, condiţii igienico-sanitare şi sterilitate) din care rezultă că parametrii analizaţi s-au încadrat în limitele stabilite de legislaţia în vigoare.

De asemenea, "operaţiunile de curăţenie si dezinfecţie sunt efectuate prin servicii externalizate, cu excepţia aparaturii medicale pentru care operaţiunile sunt efectuate de către personalul medical al spitalului, conform graficelor de curăţenie si dezinfecţie".

Controlul DSPMB a scos în evidenţă şi mai multe nereguli în saloanele de pe secţia de terapie intensivă.

"În unul dintre saloanele ATI şi sala de pansamente/baia arsului, au fost găsite barbotoare şi circuite de nebulizare sterilizate cu termen de valabilitate depăşit de la începutul lunii octombrie. (...) Unitatea sanitară îşi desfăşoară activitatea fără medic epidemiolog, responsabilităţile privind supravegherea, prevenirea şi limitarea infecţiilor asociate actului medical revenind şefilor de secţie din cadrul spitalului", potrivit sursei citate.

În urma controlului, şeful secţiei ATI a fost sancţionat contravenţional cu o amendă în valoare de 1.000 lei.

În urmă cu aproximativ o lună, ministerul Sănătăţii a cerut Inspecţiei Sanitare de Stat să dispună un control la Spitalul de Arşi în cazul minerului mort, după ce preşedintele Asociaţiei pentru protecţia pacienţilor din România, Vasile Barbu, a acuzat că ortacul a murit din cauza infecţiilor nosocomiale contactate în unitate.

Patru mineri au fost răniţi, în 30 octombrie, în urma unei explozii care a avut loc în Mina Uricani, iar un al cincilea ortac care a intrat să-şi salveze colegii s-a intoxicat cu monoxid de carbon. Trei mineri au fost găsiţi la scurt timp după producerea deflagraţiei şi scoşi din mină, în timp ce al patrulea era dispărut şi a fost găsit mort după trei ore şi jumătate. Acesta a fost scos la suprafaţă mort. Cei trei mineri au fost duşi în Capitală, cu un elicopter, doi dintre ei fiind transportaţi la Spitalul de Arşi şi unul la Spitalul „Bagdasar Arseni”. Unul dintre minerii de la Spitalul de Arşi a decedat ulterior.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici