Video Concubinul unei judecătoare din Braşov, arestat pentru falsificare de carduri

Concubinul unei judecătoare din Braşov a fost arestat preventiv, luni, pentru deţinere de echipamente de falsificare a instrumentelor de plată electronică, după ce în locuinţa acestuia au fost găsite carduri clonate şi dispozitive pentru falsificare, potrivit procurorului braşovean Carmina Reit.

321 afișări

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov şi poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Braşov nu au putut stabili, până în acest moment, dacă judecătoarea avea cunoştinţă sau vreo legătură cu activitatea infracţională a concubinului său, Nicolae Gorgan.

În locuinţa comună a judecătoarei şi a lui Nicolae Gorgan, în vârstă de 34 de ani, care nu are ocupaţie, s-au găsit "un număr impresionant" de dispozitive care servesc la copierea datelor înscrise pe benzile magnetice ale cardurilor bancare, ce se fixează în mod uzual asupra ATM-urilor, la confecţionarea de carduri falsificate, precum şi carduri false, a declarat, luni, procurorul Carmina Reit de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

"Deoarece în aceeaşi locuinţă cu inculpatul locuia şi un magistrat, mandatul de percheziţie a fost obţinut şi cu încuviinţare din partea CSM. Până în prezent nu a fost stabilită vreo legătură a magistratului cu aceste fapte şi nici dacă aceasta avea cunoştinţă despre activitatea inculpatului. Dispozitivele şi cardurile au fost găsite în cutii şi genţi, în locuinţa comună", a declarat Reit, într-o conferinţă de presă.

În urma percheziţiilor domiciliare, la locuinţa lui Gorgan au mai fost găsite, pe lângă echipamentele menţionate, 45 carduri din PVC cu bandă magnetică, ce erau folosite ca suport pentru datele de cont bancar obţinute în mod fraudulos cu combinaţii de coduri PIN, POS-uri, aparatură electronică şi ustensile necesare clonării cardurilor bancare.

Gorgan, care a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, a avut şi un complice - un tânăr de 29 de ani, tot din Braşov, fără ocupaţie şi fără antecedente penale, pe numele acestuia fiind emisă interdicţia de a părăsi localitatea. Acesta avea asupra sa o carte de identitate, declarată pierdută în 2004, care aparţinea unei alte persoane şi cu care tânărul semăna izbitor. Cu identitatea falsă, bărbatul ridica colete din SUA comandate prin internet şi care conţineau diverse dispozitive folosite pentru falsificarea cardurilor.

Poliţiştii BCCO nu au stabilit încă dacă cele 45 de carduri găsite la percheziţie au fost folosite. Procurorii şi poliţiştii BCCO continuă cercetările în acest caz, în vederea depistării întregii activităţi infracţionale, precum şi pentru stabilirea identităţii altor persoane implicate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici