Concurs internaţional pentru proiectarea Spitalului Pediatric din Cluj

  • Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a lansat un concurs internaţional pentru proiectarea Spitalului Pediatric Monobloc.
109 afișări
Imaginea articolului Concurs internaţional pentru proiectarea Spitalului Pediatric din Cluj

Potrivit unui comunicat al CJ Cluj, concursul de soluţii vizează identificarea celei mai bune idei de construire a primului spital public din zona Transilvaniei care va oferi servicii medicale integrate în domeniul pediatriei.

Acesta ar urma să fie ridicat în partea de sud-est a municipiului Cluj-Napoca, la limita cartierelor Gheorgheni şi Borhanci.

„E un nou pas înainte, extrem de important, pe care îl facem în direcţia construirii acestui obiectiv medical ultramodern de o importanţă vitală pentru Cluj şi pentru întreaga Transilvanie. Concursul se va finaliza în luna iunie, când vom anunţa câştigătorul. Voi urmări ca ritmul parcurgerii tuturor acestor etape să rămână la fel de alert ca şi până acum, astfel încât construcţia Spitalului Monobloc să înceapă cât mai curând, în cursul anului viitor”, a declarat Alin Tişe, preşedintele CJ Cluj.

Premiile totale ale concursului sunt în valoare de 38.431.286 de lei, evaluarea propunerilor de soluţii urmând a fi realizată de un juriu internaţional format din arhitecţi şi experţi români şi străini.

„Ofertantul a cărui propunere se va clasa pe primul loc va fi recompensat cu premiul I, în valoare de 37.749.094,32 lei (6.570.000 euro), acestuia urmând a-i fi atribuit contractul de proiectare”, susţin reprezentanţii CJ Cluj.

Spitalul va fi construit pe un teren de circa 17 hectare şi va prelua toate secţiile actualului Spital de Copii, care în prezent îşi desfăşoară activitatea în nu mai puţin de 14 clădiri aflate în 9 locaţii diferite din Cluj-Napoca, cu o distanţă medie de aproximativ 4 kilometri între ele.

Unitatea va avea nu mai puţin de 510 paturi pentru spitalizare continuă, la care se vor adăuga alte 50 de paturi pentru spitalizarea de zi şi 65 de paturi pentru însoţitori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici