Condiţia incredibilă impusă la angajarea unei femei de serviciu, la un liceu: Ce vechime în muncă cere angajatorul

Vechimea în muncă pentru persoanele care vor să se angajeze pe un post de îngrijitor la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia trebuie să fie de 30 de ani, potrivit condiţiilor impuse de conducerea liceului.

3858 afișări
Imaginea articolului Condiţia incredibilă impusă la angajarea unei femei de serviciu, la un liceu: Ce vechime în muncă cere angajatorul

Condiţia incredibilă impusă la angajarea unei femei de serviciu, la un liceu: Ce vechime în muncă

Conducerea Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia a scos la concurs un post de îngrijitor clădiri, iar între condiţiile impuse pentru cei ce se înscriu se află şi cea de „vechime în muncă – 30 de ani”.

Potrivit directorului instituţiei de învăţământ, Ioan Chiciudean, condiţia a fost impusă deoarece munca pe care trebuie să o faca persoana care se va angaja, necesită o experienţă îndelungată.

„Dacă aţi fost într-o şcoală şi aţi văzut cum sunt clasele, cu număr efectiv de elevi între 27 şi 34 de elevi, gândiţi-vă că o femeie de serviciu trebuie să stea tot timpul pe holurile acelei şcoli, iar când se eliberează fiecare clasă trebuie curăţată, gunoiul trebuie colectat selectiv şi dus la pubele, băile trebuie spălate din oră în oră şi dezinfectate. Este nevoie ca persoana care va face acest lucru să aibă o experienţă mai mare. Eu nu ştiu dacă s-a greşit cu ceva. Dacă nu se înscrie nimeni la concurs până în data de 12 octombrie, o să revenim şi o să reducem perioada de vechime”, a declarat Ioan Chiciudean.

Anunţul de angajare a fost publicat la începutul lunii octombrie, pe portalul oficial dedicat angajărilor în instituţii şi expiră peste patru zile.

Pe lângă condiţiile generale impuse de lege într-un astfel de caz, conducerea liceului a impus şi condiţii specifice, respectiv „studii medii, curs de agent curăţenie clădiri, curs de instruire privind însuşirea noţiunilor de igienă şi vechime în muncă – 30 ani.

Potrivit reprezentanţilor liceului din Alba Iulia, până în prezent nu s-a înscris nicio persoană la concurs.

Taguri:
liceu,
concurs,
angajare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici