Condiţii de polei pe arterele de circulaţie. Recomandările Poliţiei Rutiere pentru şoferi

Centrul Infotrafic al IGPR avertizează că vineri seară, din cauza carosabilui ud şi a temperaturilor în scădere, sunt condiţii de apariţie a poleiului pe numeroase drumuri şi recomandă şoferilor să circule cu cel mult 30 de kilometri pe oră în localităţi şi 50 de kilometri pe oră în afara acestora.

351 afișări
Imaginea articolului Condiţii de polei pe arterele de circulaţie. Recomandările Poliţiei Rutiere pentru şoferi

Condiţii de polei pe arterele de circulaţie. Recomandările Poliţiei Rutiere pentru şoferi (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

Poliţia Rutieră mai recomandă conducătorilor de autovehicule, pentru a evita accidentele, să-şi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale, să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire şi să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de autoturismul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.

De asemenea, şoferii sunt sfătuiţi să echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare sezonului rece, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să folosească cu precădere frâna de motor şi să respecte semnalele şi indicaţiile agenţilor de circulaţie.

Tot din cauza poleiului, vineri, între orele 5.00 şi 12.00, în opt judeţe şi în Capitală s-au produs aproape o sută de accidente rutiere, dintre care 17 s-au soldat cu rănirea unor persoane, a informat şefului Direcţiei Poliţiei Rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), chestorul Lucian Diniţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici