Conducerea Circului Metropolitan, sancţionată după ce pe reţelele sociale au apărut IMAGINI cu animale sălbatice ţinute afară, în cuşti

Primăria Municipiului Bucureşti a decis sancţionarea conducerii Circului Metropolitan, după ce în spaţiul public au apărut imagini cu tigri şi un leu ţinuţi afară, în cuşti fără copertine. De asemenea, animalele ar fi trebuit să ajungă la Grădina Zoologică.

621 afișări
Imaginea articolului Conducerea Circului Metropolitan, sancţionată după ce pe reţelele sociale au apărut IMAGINI cu animale sălbatice ţinute afară, în cuşti

Conducerea Circului Metropolitan, sancţionată după ce pe reţelele sociale au apărut IMAGINI cu animale sălbatice ţinute afară, în cuşti: Nu a grăbit relocarea lor la Grădina Zoologică

„Animalele filmate sunt tigri siberieni, care au fost născuţi în captivitate în Europa, deci perfect adaptaţi condiţiilor climatice de pe acest continent. Mai mult decât atât, bunăstarea animalelor aflate încă la Circul Metropolitan Bucureşti nu presupune doar mâncare şi apă, ci şi activitate fizică, mişcare, care nu poate fi făcută decât în spaţii exterioare clădirii, în spaţii speciale, amenajate şi securizate pentru animalele respective. Şi leul aflat înca la Circul Metropolitan este născut în captivitate, deci absolut adaptat condiţiilor meteorologice din Europa”, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei, remis miercuri MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, animalele de la Circ ar fi trebuit să ajungă la Grădina Zoologică, în urma unei hotărâri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, de anul trecut, prin care s-a interzis folosirea animalelor în circuri.

„Conducerea Circului Metropolitan Bucureşti va fi sancţionată, pentru că nu a grăbit relocarea tuturor animalelor, aşa cum s-a stabilit dupa aprobarea HCGMB 169/2017 şi pentru că nu a amplasat o copertină peste cuştile din exterior, care să protejeze animalele de ploaie şi ninsoare, chiar dacă acestea petrec un timp limitat în respectivele cuşti. Precizăm că în perioada imediat următoare toate animalele de la Circul Metropolitan vor fi trimise la Grădina Zoologică”, se mai arată în comunicatul PMB.

Reprezentanţii PMB mai spun că în cadrul Circului este în continuare angajat un medic veterinar care urmăreşte starea de sănătate a animalelor.

Reacţia reprezentanţilor instituţiei vine după ce în spaţiul public au apărut imagini cu animelele ţinute afară, în curtea Circului, pe ninsoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici