Conducerea MIRA a transmis taximetriştilor că normele Legii 265 vor fi publicate în scurt timp

Conducerea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative a transmis taximetriştilor care au protestat spontan în faţa sediului instituţiei că normele de aplicare a Legii 265/2007 sunt finalizate şi că, în cel mai scurt timp, acestea vor fi publicate în Monitorul Oficial.

14 afișări
Imaginea articolului Conducerea MIRA a transmis taximetriştilor că normele Legii 265 vor fi publicate în scurt timp

Conducerea MIRA a transmis taximetriştilor că normele Legii 265 vor fi publicate în scurt timp

Reprezentanţii protestatarilor au primit aceste asigurări din partea secretarului de stat Marian Petrache, care s-a întâlnit cu ei după începerea acţiunii de protest neautorizate.

La elaborarea Normelor de Aplicare a Legii taximetriei, MIRA a avut mai multe discuţii cu sindicatele şi patronatele din domeniu, documentul fiind supus dezbaterii publice din luna octombrie.

Cei aproximativ două sute de taximetrişti care au protestat, timp de aproximativ o oră, au plecat din faţa sediului MIRA când reprezentanţii lor, aleşi ad-hoc, au intarat la discuţii.

Taximetriştii au cerut conducerii Ministerului adoptarea de urgenţă şi publicarea în Monitorul Oficial a normelor de aplicare a Legii care reglementează domeniul în care muncesc, temându-se că, în caz contrar, ar putea rămâne fără licenţe de transport.

Pe timpul acţiunii de protest, taximetriştii şi-au lăsat maşinile în parcarea din faţa sediului Ministerului Internelor, manifestarea lor fiind supravegheată de jandarmi.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Şoferilor din România, Victor Stan, a declarat pentru MEDIAFAX că publicarea normelor întârzie de peste două luni, în ciuda protestelor precedente şi a faptului că diferiţi reprezentanţi ai statului au promis că acestea vor fi elaborate şi adoptate în scurt timp după intrarea în vigoare a Legii 265/2007.

La sfârşitul lunii septembrie, sindicaliştii solicitau suspendarea efectelor listei cu autorizaţiile până la apariţia normelor metodologice.

Taximetriştii au manifestat în Capitală, la începutul lunii octombrie, solicitânt Primăriei Capitalei să respecte Legea 265/2007, să le acorde autorizaţia în nume propriu şi să nu mai permită firmelor să exercite presiuni asupra taximetriştilor care şi-au cumpărat maşini şi lucrează pentru societăţile din domeniu.

Legea 265/2007 pentru modificarea şi completarea Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, intrată în vigoare în 17 septembrie, prevede că Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, Ministerul Transporturilor şi ANRSC, Ministerul Economie şi Finanţelor, după caz, vor elabora şi aproba, prin ordin al ministrului sau al preşedintelui autorităţii, reglementările stabilite prin lege, cuprinse în domeniile lor de activitate, precum şi normele de aplicare a acestei legi.

Pe baza acestor norme, autorităţile publice locale, care sunt responsabile în temeiul legii pentru înfiinţarea , autorizarea, organizarea, şi controlul funcţionării serviciilor de transport în regim de taxi şi închiriere urmează să organizeze procedurile de autorizare a transportatorilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici