Conducta de gaz de la blocul din Zalău era fisurată

Procurorul Rodica Vaida Pece de la Parchetul Tribunalului Sălaj, a declarat, sâmbătă, că în urma concluziilor preliminare în cazul exploziei produse la un bloc din oraşul Zalău s-a stabilit că era o fisură în conducta de alimentare cu gaz.

2 afișări
Imaginea articolului Conducta de gaz de la blocul din Zalău era fisurată

Conducta de gaz de la blocul din Zalău era fisurată

Potrivit sursei citate, concluziile preliminare la care s-a ajuns arată că o conductă ce transporta gazul are o fisură pe unde s-au scurs cantităţi mari de gaz. "Aceste infiltraţii din subsolul imobilului au fost cauza exploziei", a spus procurorul şef.

"Suntem la sfârşitul cercetărilor la faţa locului, iar conducta se va ridica şi se va duce la sediu pentru cercetări ulterioare şi pentru a se stabili exact dimensiunile găurii. Dosarul penal a fost deschis şi înregistrat încă de vineri şi s-au audiat locatarii. Am ridicat şi alte probe de la faţa locului, dar nu pot să mă pronunţ şi să spun cine sunt învinuiţii. Nu pot să dau infiormaţii despre toate probele adunate, pentru a nu afecta desfăşurarea cercetării penale. Infracţiunile care sunt în acest caz sunt distrugere din culpă, ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Pedeapsa în toate aceste cazuri este de închisoare între 2 şi 7 ani", a declarat procurorul şef.

Acesta le-a promis locatarilor din blocul avariat de explozie că anchetatorii şi specialiştii în domeniu vor face totul pentru stabilirea vinovaţilor şi că aceştia vor plăti.

În ceea ce priveşte demolarea blocului, Rodica Vaida Pece a spus că este responsanbilitatea Primăriei Zalău şi a Prefecturii Sălaj.

În Zalău a ajuns un expert de la Cluj, care va stabili modul în care se va demola blocul.

Şeful Inspectoratului de Jandarmi Sălaj, Florinel Budişan, a declarat, vineri, că opt jandarmi şi agenţi ai Poliţiei Comunitare Zalău vor păzi continuu imobilul afectat de explozie până când acesta va fi dărâmat, pentru ca nici o persoană să nu mai intre în clădire şi să rişte să fie prinsă sub dărâmături.

Blocul va fi dărâmat de îndată ce se va încheia ancheta pe care organele abilitate – Parchet şi Inspectoratul General al Poliţiei Române – au deschis-o în acest caz.

Începând de vineri seara, la Primăria Zalău este asigurat pe perioada sfârşitului de săptămână serviciul de permanenţă.

Potrivit EON Gaz – distribuitorul de gaz metan pe Regiunea Nord-Vest, în momentul de faţă zona a fost securizată în ceea ce priveşte scurgerile de gaze. Totodată, EON Gaz a deschis o anchetă proprie pentru a se stabili exact cauzele deflagraţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici