CONFERINŢĂ MEDIAFAX - Nicolăescu: Un privat care duce un pacient la stat pentru a rezolva ceea ce el a stricat va plăti

Spitalele private care vor duce pacienţi la o unitate sanitară de stat pentru "a repara ceea ce ei au stricat" vor plăti, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, la conferinţa MEDIAFAX.

395 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢĂ MEDIAFAX - Nicolăescu: Un privat care duce un pacient la stat pentru a rezolva ceea ce el a stricat va plăti

Eugen Nicolăescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Lucrurile sunt foarte clare. Dacă un privat duce un pacient la stat pentru a rezolva ceea ce el a stricat, va plăti", a spus ministrul Eugen Nicolăescu la conferinţa MEDIAFAX Talks about Health Reform, cu tema "Reforma în sănătate 2013-2014".

Ministrul Sănătăţii a adăugat că privaţii vor mai putea face contracte cu casele de asigurari de stat doar pentru cinci la sută din totalul paturilor dintr-un judeţ.

"Dacă acest prag va fi depăşit, nu vor mai putea deconta bani de la buget. Cei care vor vrea sa beneficieze de serviciile lor, asiguraţi fiind, vor trebui să plătească integral procedurile", a spus ministrul Sănătăţii.

Eugen Nicolăescu a explicat că, spre exemplu, în judeţul Timiş sunt înregistrate 5.137 de paturi, 257 de locuri revenind spitalelor private.

De asemenea, ministrul Sănătăţii a spus că şi spitalele private vor fi obligate să aibă linii de gardă permanente.

La conferinţa cu tema "Reforma în sănătate 2013-2014", organizată de agenţia de presă Mediafax în colaborare cu Ministerul Sănătăţii, au fost dezbătute noutăţile în reforma sistemului sanitar împreună cu ministrul Sănătăţii şi cu Theodor Alexandrescu - CEO Allico Asigurări, Efthymios Papataxiarchis - preşedintele Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), Dragoş Damian - preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), Adrian Pană - secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Iulian Petre - vicepreşedinte al Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC) şi un reprezentant al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici