CONFERINŢA MEDIAFAX - Streinu Cercel: Vrem să scoatem din circulaţie virusul hepatitic C, cu tratament disponibil din 2015

Autorităţile sanitare pregătesc un program naţional de "scoatere din circulaţie" a virusului hepatitic C, funcţional probabil din aprilie 2015, când terapia fără Interferon va fi disponibilă în România, a anunţat, miercuri, managerul Institutului "Matei Balş", Adrian Streinu Cercel.

1421 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX - Streinu Cercel: Vrem să scoatem din circulaţie virusul hepatitic C, cu tratament disponibil din 2015

CONFERINŢA MEDIAFAX - Streinu Cercel: Vrem să scoatem din circulaţie virusul hepatitic C, cu tratament disponibil din 2015 (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"În momentul de faţă, ştim că există medicaţie care poate să vindece infecţia cu virus hepatitic C. Împreună cu colegii din Ministerul Sănătăţii, ne-am propus să elaborăm un program naţional de scoatere din circulaţie a virusului hepatitic C", a spus prof. dr. Streinu Cercel, la conferinţa Mediafax dedicată Zilei Mondiale de luptă împotriva HIV/SIDA.

Potrivit directorului de la "Matei Balş", noul program ar putea intra în vigoare în martie-aprilie 2015. "Lucrurile sunte destul de avansate. Avem un orizont de timp martie-aprilie 2015, când terapia fără Interferon va fi disponibilă în România", a adăugat Adrian Streinu Cercel.

Tot profesorul Streinu Cercel spunea, în iulie, că aproape 80 la sută dintre pacienţii cu hepatită acută C rămân purtători de virus şi, într-un interval mai scurt sau mai lung, care ar putea să fie şi de până la 30 de ani, fac ciroza hepatică şi cancer de ficat. "Avem instrumente ca să salvăm această situaţie, pentru virusul C discutăm de tratamente inovatoare care vindecă pacientul. Dar, cum nimic nu este perfect, pacientul se poate reinfecta cu vrius hepatitic C, apoi va da vina pe tratament. Prevalenţa virusului hepatitic C este de 3,23 la sută, putând să ajungă până la 5,59 la sută", a mai spus atunci Adrian Streinu Cercel.

Conferinţa MEDIAFAX de miercuri, dedicată Zilei Mondiale de luptă împotriva HIV/SIDA, a fost organizată în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş" şi Centrul Român HIV/SIDA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici