CONFERINŢĂ ZF - Cepoi: Vom elimina de la compensare medicamentele neesenţiale, ieftine, cu valoare până în 10 lei

Medicamentele neesenţiale, ieftine, cu valoare până în 10 lei, cum ar fi expectorantele, vor fi eliminate din noua listă de compensate, deoarece pot fi susţinute de asigurat, dar costă fondul de sănătate aproape 20 milioane de euro anual, a anunţat, luni, ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi.

138 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢĂ ZF - Cepoi: Vom elimina de la compensare medicamentele neesenţiale, ieftine, cu valoare până în 10 lei

Vasile Cepoi (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Pachetul de bază (al asigurărilor de sănătate - n.r.) va răspunde unei întrebări esenţiale: pentru ce risc ne asigurăm? Pentru cel major, adică pentru o boală la care nu ne putem permite tratamentul - cancer, diabet etc., sau pentru cel minor, cum ar fi tratamentul unei afecţiuni respiratorii", a mai spus Cepoi, la conferinţa ZF Pharma Summit 12.

Cu acelaşi prilej, ministrul Sănătăţii s-a arătat îngrijorat de lipsa de interes faţă de noua Lege a Sănătăţii de care ar da dovadă, în opinia lui, opinia publică, asociaţiile profesionale şi de pacienţi şi sindicatele.

"Avem foarte puţine propuneri la proiectul pus în dezbatere. Propunerile pe care le putem lua în considerare sunt de formă, şi nu de fond. Avem şi propuneri care nu au legătură cu Sănătatea, ca de exemplu cererea de desfiinţare a Institutului Cultural Român sau să adăugăm Bibila odată cu jurământul lui Hipocrate", a mai spus Vasile Cepoi.

Ministrul Sănătăţii a reafirmat că, în conformitate cu înţelegerile dintre autorităţile române şi organismele internaţionale, Legea Sănătăţii ar trebui să intre în dezbaterea Parlamentului în prima parte a lunii decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici