Confuzie privind restricţiile din Capitală: Comitetul municipal aşteaptă hotărârea de guvern, astăzi

  • Vineri seara, CMBSU a decis noi restricţii, după ce rata de incidenţă a ajuns la 7,68 de cazuri la mia de locuitori.
  • Printre măsurile adoptate se numără carantina de noapte pe weekend.
4693 afișări
Imaginea articolului Confuzie privind restricţiile din Capitală: Comitetul municipal aşteaptă hotărârea de guvern, astăzi
Astfel, s-a creat o confuzie, care poate afecta activităţile oamenilor şi ale agenţilor economici. 
 
Mai mult ca sigur că aceste măsuri nu vor intra în vigoare la miezul nopţii de sâmbătă spre duminică, din cauza că documentul emis de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) ar intra în conflict cu decizia Comitetul Naţional pentru situaţii de urgenţă (CNSU) ce ar fi trebuit să fie validată, vineri, în şedinţă de guvern. Din cauza incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, şedinţa de guvern nu a mai avut loc vineri, fiind programată pentru sâmbătă. 
 
Tot vineri, Comitetul municipal pentru situaţii de urgenţă a anunţat mai multe restricţii pentru Capitală pe baza incidenţei din zilele de 29 şi 30 septembrie, când pragul de 6 la mie fusese depăşit.
 
Practic, Guvernul va decide azi restricţii care vor fi valabile în toată ţara, în localităţile unde rata de incidenţă depăşeşte 6 la mie, iar după publicarea în Monitorul Oficial, Comitetul Municipal Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă va organiza o nouă şedinţă în care se vor lua măsurile legale.
Subprefectul Bucureştiului, Antoanela Ghiţă, a anunţat că va convoca din nou Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.  Aşa că va veni cu o nouă decizie. Dacă vine la timp, nu vor fi restricţii. Dacă nu vine, de mâine nu vor mai fi permise ieşirile în oraş, activităţile sportive sau recreative în aer liber, mersul la restaurant sau la cafenea. În plus, după ora 20:00, pot ieşi doar bucureştenii care pot prezenta un certificat covid sau declaraţie pe proprie răspundere. 
 
Haosul apărut din cauza celor două documente – unul local emis de CMBSU şi altul naţional, emis de CNSU – s-a produs deoarece CMBSU avea la dispoziţie un termen legal de 48 de ore pentru a decide noile restricţii după ce rata de infectare în Capitală a depăşit 6 la mie, iar şedinţa de Guvern de vineri a fost amânată. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici