Consilierii municipali ai PC solicită demiterea conducerii Grădinii Zoologice Bucureşti

Consilierii municipali ai PC solicită demiterea conducerii Grădinii Zoologice Bucureşti, după ce un jaguar a evadat şi a fost ucis de îngrijitorii grădinii, şi avertizează că vor sesiza Parchetul ICCJ în acest caz.

4 afișări
Imaginea articolului Consilierii municipali ai PC solicită demiterea conducerii Grădinii Zoologice Bucureşti

Consilierii municipali ai PC solicită demiterea conducerii Grădinii Zoologice Bucureşti

"Consilierii municipali ai PC cer primarului general Adriean Videanu şi viceprimarului Răzvan Murgeanu să ţină cont de Raportul Comisiei de Analiză şi Verificare a Activităţii Administraţiei Grădina Zoologică Bucureşti întocmit în luna iunie 2007 şi să demită conducerea Grădinii Zoologice Bucureşti" se arată într-un comunicat al PC, făcându-se referire la raportul realizat în urma morţii elefantului Gaya şi la faptul că, marţi, un jaguar a evadat de la Grădina Zoologică din Bucureşti şi a fost ucis.

Totodată, consilierii PC anunţă că vor sesiza Parchetul General în cazul primarului general Adriean Videanu, secretarului general al PMB, Tudor Toma şi al viceprimarului Răzvan Murgeanu pentru nesocotirea celor semnalate de către consilierii generali, în Raportul Comisiei de Analiză şi Verificare a Activităţii Administraţiei Grădina Zoologică Bucureşti.

"În Raportul Comisiei de Analiză şi Verificare a CGMB, realizat în urma morţii elefantului Gaya, consilierii arătau că nu există un instructaj, aşa cum prevede legea, pentru personalul angajat, pentru situaţia în care un animal sălbatic ar evada, ceea ce poate avea consecinţe grave", se arată în comunicatul PC.

Conservatorii au precizat că vor sesiza Parchetul General şi în cazul jaguarului evadat, argumentând că "este necesar să se ofere siguranţă vizitatorilor Grădinii Zoologice Bucureşti, nesocotirea legii punând în pericol viaţa oamenilor".

Consilierii solicită de asemenea cercetarea cauzelor pentru care au murit, din diverse cauze, atât de multe animale în Gradina Zoologică Bucureşti, în ultimii 2 ani şi imputarea costurilor de achiziţie şi întreţinere a acestor animale celor direct responsabili de moartea lor.

Un jaguar de la Grădina Zoologică din Bucureşti a evadat, marţi, din cuşcă şi a fost ucis în timp ce îngrijitorii încercau să-l captureze.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici