Consiliul General al Capitalei a decis înfiinţarea Centrului Cultural „Lumina”

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a decis, joi, cu 32 de voturi pentru şi 18 împotrivă, înfiinţarea Centrul Cultural „Lumina”, care, potrivit proiectului de hotărâre, va „promova excelenţa în cultură şi va pune în valoare patrimoniului cultural imaterial”.

378 afișări
Imaginea articolului Consiliul General al Capitalei a decis înfiinţarea Centrului Cultural „Lumina”

Consiliul General al Capitalei a decis înfiinţarea Centrului Cultural „Lumina”

„Necesitatea înfiinţării unui nou serviciu public local, Centrul Cultural Lumina, denumire propusă instituţiei, este justificată prin satisfacerea unei nevoi culturale şi realizarea unei activităţi de utilitate publică potrivit specificului şi nevoilor locale, cu respectarea prevederilor legale şi în limita mijloacelor financiare de care dispune autoritatea locală. Efectul social cultural şi educativ al activităţilor Centrului urmăreşte permanent creşterea gradului de acces şi participare a cetăţenilor la viaţa comunitară şi întărirea conştiinţei apartenenţei la aceasta”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre vot, joi, în şedinţa CGMB.

Consilierii USR şi PNLs-au opus acestui proiect, motivând că în cadrul Municipalităţii există deja alte 29 de instituţii culturale care ar putea îndeplini activităţile Centrului „Lumina”.

Potrivit proiectului, noul centru va avea 15 posturi, din care două de conducere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici