Consiliul Judeţean Vâlcea a aprobat ajutoare financiare pentru sinistraţii din Mateeşti

Consilierii judeţeni vâlceni au aprobat, miercuri, în şedinţă extraordinară de Consiliu Judeţean, aprobarea unui ajutor financiar de 42.000 de lei celor şapte familii din comuna Mateeşti, ale căror case au fost distruse de alunecarea de teren de la halda de steril Panga Nord.

2 afișări
Imaginea articolului Consiliul Judeţean Vâlcea a aprobat ajutoare financiare pentru sinistraţii din Mateeşti

Consiliul Judeţean Vâlcea a aprobat ajutoare financiare pentru sinistraţii din Mateeşti

"Fiecare familie va primi câte 6.000 de lei din fondul de rezervă al Consiliului Judeţean Vâlcea, conform unei hotărâri propuse şi votate astăzi (n.r. - miercuri) în şedinţă. Noi vom face rapid actele ca banii să ajungă cât mai repede la oameni pentru că am fost două zile în zonă şi am văzut că unii dintre ei nu au haine suficiente şi nici mâncare", a declarat, miercuri, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Câlea, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Acesta a precizat că banii nu vor mai fi trimişi la Primăria Mateeşti, ci fiecare familie îşi va deschide un cont la banca existentă în localitate, în care Consiliul Judeţean va vira banii, pentru a nu exista discuţii că fondurile au fost cheltuite în alte scopuri.

Datele preliminare furnizate de Ministerul Internelor şi Reformei Administrative în cazul sinistraţilor din localitatea Mateeşti (judeţul Vâlcea) relevă că locuitorii au mai primit despăgubiri pentru construcţia de case, astfel că Guvernul nu a acordat încă ajutoare, a declarat premierul Călin Popescu Tăriceanu. Întrebat, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului, dacă au fost acordate ajutoare pentru familiile sinistrate din Mateeşti, premierul a răspuns negativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici