Consiliul Naţional al Elevilor solicită rezolvarea blocajului parlamentar în care se află problema transportului

Consiliul Naţional al Elevilor solicită rezolvarea blocajului parlamentar în care se află problema transportului pentru elevi, conform unui comunicat al organziaţiei.

52 afișări
Imaginea articolului Consiliul Naţional al Elevilor solicită rezolvarea blocajului parlamentar în care se află problema transportului

Consiliul Naţional al Elevilor solicită rezolvarea blocajului în care se află problema transportului pentru elevi

Consiliul solicită factorilor decizionali de la nivel central asumare politică în ceea ce priveşte problema transportului pentru elevi, întrucât Ordonanţa de urgenţă nr. 51/2019 este în continuare în Parlament. Elevilor reprezentanţi le-a fost comunicat faptul că se doreşte organizarea unei comisii comune, care să acorde un aviz unitar. Pentru a nu tergiversa situaţia deja existentă, reprezentanţii elevilor vor lua legătura cu parlamentarii pentru a-i convinge să acorde un vot în plen miercuri, 4 martie, în Camera Deputaţilor.

Consiliul invocă rata de părăsire timpurie a şcolii, în procent de 15,7%, departe de ţinta asumată de guvernanţi pentru 2020, anume 11,3%, dar şi de media de 10,3% a Uniunii Europene din anul 2019.

„Având în vedere tot ce se întâmplă acum pe scena politică, Consiliul Naţional al Elevilor nu poate tolera lipsa de responsabilitate din partea factorilor decizionali de la nivel central. Faptul că am obţinut aviz negativ din partea comisiei de industrii nu este suficient. Avem nevoie de voinţă politică pentru ca OUG 51/2019 să fie respinsă pe cale parlamentară, prin vot în plen, miercuri, săptămâna viitoare. Orice săptămână pierdută este o săptămână în care elevii nu pot ajunge la şcoală, o săptămână în care politicienii, reprezentanţii tuturor partidelor fără excepţie, încalcă dreptul la învăţătură garantat prin Constituţie. Politicienii pot considera că reprezentanţii elevilor le lansează un ultimatum pentru a ne răspunde la întrebarea: cum rezolvăm problema transportului elevilor?”, a declarat Antonia-Laura Pup, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici