Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării face o anchetă privind modul de înscriere a copiilor la Colegiul german Goethe din Bucureşti

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a deschis o anchetă pentru a stabili dacă modul de înscriere a copiilor la Colegiul german Goethe din Capitală a fost sau nu bazat pe criterii discrimnatorii, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse din instituţie.

267 afișări
Imaginea articolului Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării face o anchetă privind modul de înscriere a copiilor la Colegiul german Goethe din Bucureşti

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării face o anchetă privind modul de înscriere a copiilor la Colegiul german Goethe din Bucureşti (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, ancheta CNCD a fost declanşată ca urmare a unei sesizări primite din partea unui avocat care a dorit să-şi înscrie copilul la Colegiul Goethe, în martie anul acesta.

"Am făcut deja audierile în acest caz şi vom da o decizie, probabil undeva într-o lună de zile", au declarat sursele citate.

Înscrierea în clasa pregătitoare şi în clasa I în anul 2012 a fost marcată de fenomenul schimbării formale a domiciliului, unii părinţi alegând această metodă pentru a reuşi să-şi înscrie copilul la şcolile preferate, dar şi de fenomenul declarării etniei germane pe propria răspundere, criteriu stabilit pentru acceptarea copiilor la Colegiul german Goethe din Bucureşti.

Astfel, au apărut situaţii de părinţi cu dosare respinse care au făcut plângere împotriva celor care au susţinut ca sunt de etnie germană, contestând declaraţiile pe propria răspundere în acest sens ale celor din urmă.

Problema a fost comentată chiar şi de ministrul Educaţiei, Cătălin Baba anunţând că va analiza posibilitatea ca din anul şcolar viitor colegiul german bucureştean să cuprindă clase în care germana este limbă modernă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici