Consilul Local Sector 5 a decis să acorde ajutoare sociale doar celor care fac muncă în folosul comunităţii

Consiliul Local al Sectorului 5 din Bucureşti a decis să nu mai acorde ajutoare sociale persoanelor apte de muncă decât dacă acestea au un loc de muncă stabil sau dacă prestează muncă în folosul comunităţii.

2466 afișări
Imaginea articolului Consilul Local Sector 5 a decis să acorde ajutoare sociale doar celor care fac muncă în folosul comunităţii

Consilul Local Sector 5 a decis să acorde ajutoare sociale doar celor care fac muncă în folosul comunităţii

,,Primul lucru foarte important e că nu mai acordăm niciun ajutor social persoanelor care nu au domiciliul sau reşedinţa în mod legal pe raza Sectorului 5. Şi al doilea lucru foarte important este că toate persoanele capabile de muncă şi care primesc ajutor social, să presteze muncă în folosul comunităţii, dacă nu sunt angajate. Pentru că mi se pare normal dacă omul care plăteşte taxe şi impozite te ajută să trăieşti, este normal ca tu, membru al comunităţii, să te integrezi, să oferi, la rândul tău, ceva comunităţii. Nu e nicio ruşine să munceşti, să mături în faţa unei şcoli sau să tai gardul viu, sau să ajuţi copilul să se joace în nişte condiţii mai decente", a declarat Daniel Florea, Primarul Sectorului 5, la finalul şedinţei de consiliu.

Acesta a mai spus consilierilor locali că doreşte astfel să ajute persoanele fără posibilităţi să se reintegreze social şi să îşi recapete stima de sine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici