Constanţa: Bărbatul care şi-a împuşcat soţia în cap a fost arestat preventiv

Bărbatul din Techirghiol, fost angajat al MAI, care şi-a împuşcat soţia în cap în noaptea de miercuri spre joi, femeia fiind internată în stare gravă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a fost arestat preventiv, joi seară, de magistraţii Tribunalului Constanţa.

314 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Bărbatul care şi-a împuşcat soţia în cap a fost arestat preventiv

Constanţa: Bărbatul care şi-a împuşcat soţia în cap a fost arestat preventiv (Imagine: Alexandru Szekely/Mediafax Foto)

Magistraţii Tribunalului Constanţa au admis, joi seară, propunerea procurorilor constănţeni şi au emis mandat de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pe numele lui Anton Gheorghe Stroe, pentru tentativă la omor calificat.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Constanţa.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii constănţeni, în seara de 28 martie, în jurul orei 23.40, Anton Gheorghe Stroe, de 64 de ani, din Constanţa, a împuşcat-o pe soţia sa, aflată pe patul din casa nou construită a familiei, din oraşul Techirghiol, trăgând două focuri de armă de la mică distanţă cu un pistol cu glonţ marca TT, de calibru 7,62x25 milimetri, deţinut legal. Unul dintre gloanţe a lovit-o pe femeie în faţă, provocându-i o plagă împuşcată transfixiantă, proiectilul ieşind prin ceafă.

Bărbatul le-a declarat anchetatorilor că, în jurul orei 22.00, el şi soţia sa au mers să doarmă, femeia ocupând partea dinspre perete a patului, iar acesta s-a aşezat pe latura dinspre margine, lângă care se afla o noptieră improvizată. Înainte de a se culca, bărbatul a scos pistolul încărcat din tocul său şi a culisat manşonul, introducând cartuş pe ţeavă, după care l-a aşezat pe noptieră. Conform declaraţiilor sale, obişnuia să doarmă cu arma lângă el după ce în anul 2010 fusese victima unui furt.

În jurul orei 23.30, Stroe a fost trezit de către soţia sa, care i-a spus că a auzit zgomote la uşile sau la ferestrele imobilului. Bărbatul, care în acel moment era lungit pe partea dreaptă a corpului, cu spatele la soţia sa şi cu faţa la noptiera pe care se afla pistolul, a luat arma cu mâna dreaptă, s-a ridicat, răsucindu-se totodată către soţia sa, aflată şi ea în pat, înspre perete.

"După cum a reieşit din propria declaraţie, inculpatul a apucat pistolul de crosă (pat) şi a introdus degetul arătător în garda trăgaciului, iar din această poziţie şi de la o distanţă mai mică de 50 de centimetri a acţionat voluntar trăgaciul şi a executat un foc de armă spre capul soţiei sale, glonţul lovind-o pe aceasta în zona mandibulară şi ieşindu-i din cap prin zona cervicală, inferioară urechii drepte. La acest moment, inculpatul a conştientizat că a împuşcat-o pe victimă în cap, însă cu toate acestea a mai acţionat o dată trăgaciul şi a mai executat un foc de armă, proiectilul perforând perna de lângă soţia sa. În continuare, fără să intre în panică, inculpatul a scos încărcătorul din pistol, a culisat din nou manşonul pistolului pentru a elimina cartuşul de pe ţeavă, după care a ridicat de jos acest cartuş şi l-a introdus în încărcător, toate aceste acţiuni fiind desfăşurate în timp ce victima se afla în continuare pe pat sângerând masiv. Abia după ce a asigurat arma, inculpatul a apelat Serviciul de Urgenţă 112 şi a solicitat sprijinul ambulanţei", se menţionează în rechizitoriul întocmit de procurorii constănţeni.

Procurorii au precizat că, deşi în timpul audierii sale Stroe a fost lucid şi calm, dând declaraţii detaliate, el nu a putut furniza nicio informaţie despre motivul care l-a determinat să tragă două focuri de armă asupra soţiei sale.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus reţinerea bărbatului pentru 24 de ore, pentru tentativă la omor calificat.

Anton Gheorghe Stroe este un fost angajat al MAI, ca medic veterinar, fiind pensionat în urmă cu mai mulţi ani. El deţinea permis de port armă şi cumpărase pistolul de numai o lună.

În momentul în care şi-a împuşcat soţia, Stroe se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, testele făcute ulterior de poliţişti indicând o alcoolemie de 0,43 la mie.

Soţia sa este în stare foarte gravă, următoarele 48 de ore fiind critice, spun medicii constănţeni. Glonţul a lovit-o pe femeia de 62 de ani în barbă şi a ieşit prin zona urechii drepte, victima fiind internată în stare gravă în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Ea a fost adusă la unitatea medicală la scurt timp după miezul nopţii, fiind supusă imediat unei intervenţii chirurgicale.

"Norocul a făcut ca glonţul să nu atingă niciun vas important de sânge", a declarat directorul medical al spitalului, dr. Cătălin Grasa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici