Constanţa: Cocaină din Guyana Franceză adusă în ţară pentru consumatori europeni

Au fost făcute 20 de percheziţii, vineri, în Constanţa, într-un dosar în care mai multe persoane ar fi adus cocaină din Guyana Franceză, prin cărăuşi, în Olanda, Franţa si România, pentru a fi vândută către consumatori, iar acelaşi grup racola fete pentru prostituţie în Europa.

144 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Cocaină din Guyana Franceză adusă în ţară pentru consumatori europeni

Constanţa: Cocaină din Guyana Franceză adusă în ţară pentru consumatori europeni

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, împreună cu procurorii DIICOT Constanţa, au făcut 20 de percheziţii domiciliare, într-un dosar penal în care au loc cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic internaţional de droguri de mare risc, trafic intern de droguri de mare risc, finanţarea infracţiunii de trafic internaţional de droguri de mare risc, punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, a unui imobil pentru consumul ilicit de droguri de mare risc, proxenetism şi furt calificat.

Au fost efectuate 17 percheziţii, în judeţul Constanţa, trei în judeţul Călăraşi şi au fost puse în executare 18 mandate de aducere.

Acţiunile desfăşurate în dosarul penal au vizat destructurarea unui grup infracţional organizat care era format din 15 membri.

„Din cercetări a reieşit că, în luna ianuarie 2022, în judeţul Constanţa, ar fi fost constituit un grup infracţional organizat, format iniţial din 3 persoane, la care ulterior, ar fi aderat alte 12 persoane. Membrii grupului ar fi procurat cocaină din Guyana Franceză şi ar fi transportat-o, prin intermediul unor cărăuşi, în Olanda, Franţa si România, pentru a fi vândută către consumatori. În luna aprilie 2022, în urma cooperării poliţieneşti cu autorităţile din Franţa, pe aeroportul Orly, din Paris, a fost identificat unul dintre cărăuşi, în timp ce transporta peste 1 kilogram de cocaină, pe relaţia Guyana Franceză – Paris – Olanda – România”, arată poliţiştii.

S-a reţinut şi că 4 dintre membrii grupării ar fi racolat 5 femei, pe care le determinau sau le înlesneau practicarea prostituţiei în România, Germania, Austria, Elveţia şi Belgia.

De asemenea, 4 dintre membrii grupului infracţional ar fi săvârşit 3 infracţiuni de furt calificat, sustrăgând sume de bani din casa de bani, dar şi alte bunuri dintr-o societate comercială, din judeţul Constanţa. Totodată, ar fi furat şi mărfuri din tiruri.

„După declanşarea acţiunii, s-a solicitat emiterea unui nou mandat de percheziţie, având ca obiect un container, aflat în incinta Portului Constanţa Sud-Agigea şi în interiorul căruia au fost descoperite bunuri electrocasnice şi de îmbrăcăminte noi, a căror provenienţă nu a putut fi justificată. În urma percheziţiilor efectuate, au mai fost ridicate aproximativ 50 de grame cocaină, 18.000 de euro, 35.000 de lei, 1.200 de dolari, bunuri destinate cântăririi, porţionării şi ambalării drogurilor, 31 de telefoane mobile, 39 de cartele SIM, un laptop, înscrisuri şi alte bunuri cu valoare probatorie”, potrivit anchetatorilor.

În urma probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus reţinerea, pentru 24 de ore, faţă de 12 dintre persoanele bănuite de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic internaţional de droguri de mare risc, trafic intern de droguri de mare risc, finanţarea infracţiunii de trafic internaţional de droguri de mare risc, punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, a unui imobil pentru consumul ilicit de droguri de mare risc, proxenetism şi furt calificat.

Vineri a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă a 12 bănuiţi, pentru 30 de zile şi arestarea în lipsă a altor 3 bănuiţi, care se sustrag urmăririi penale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici