Constanţa: Gaze lacrimogene şi armamentul din dotare pentru imobilizarea unui bolnav psihic violent

Poliţiştii constănţeni au intervenit marţi pentru imobilizarea unui bolnav psihic violent, oamenii legii fiind nevoiţi să folosească gaze lacrimogene şi armamentul din dotare, cu care au tras mai multe focuri cu gloanţe oarbe pentru ca în cele din urmă bărbatul respectiv să poată fi dus la spital.

167 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Gaze lacrimogene şi armamentul din dotare pentru imobilizarea unui bolnav psihic violent

Constanţa: Gaze lacrimogene şi armamentul din dotare pentru imobilizarea unui bolnav psihic violent (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al IPJ Constanţa, în 30 octombrie, în jurul orei 13.30, poliţiştii Secţiei 5 Rurală Cogealac au fost sesizaţi de un bărbat din localitatea Tariverde, judeţul Constanţa, că fratele său, în vârstă de 54 de ani, împreună cu care locuieşte, cunoscut cu afecţiuni psihice, a devenit violent şi refuză să meargă la spital pentru a primi ajutor de specialitate, transmite coresponentul MEDIAFAX.

Poliţiştii care s-au deplasat în zona respectivă au constatat că bărbatul s-a baricadat într-o anexă a locuinţei, având asupra lui un obiect ascuţit, confecţionat artizanal, cu care i-a ameninţat, devenind totodată violent. Din acest motiv, oamenii legii au solicitat intervenţia poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului, care au pătruns în anexa respectivă ce conducea într-un beci, unde bărbatul se ascunsese.

În acel loc erau săpate mai multe canale, motiv pentru care poliţiştii au fost nevoiţi să folosească gaze iritant-lacrimogene şi armamentul din dotare, trăgând mai multe focuri de armă cu gloanţe oarbe, fără a fi rănită vreo persoană.

În cele din urmă, bărbatul a fost imobilizat şi transportat cu ambulanţa la Secţia de Psihiatrie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici