Constanţa: Grupare de proxeneţi care racolau minore, destructurată. Clienţi - marinari străini

O grupare specializată în trafic de minori şi proxenetism a fost destructurată la Constanţa, în urma unor percheziţii, procurorii DIICOT spunând că membrii reţelei au recrutat mai multe minore pentru a le exploata sexual, clienţii fiind în special marinari străini de pe nave venite la Constanţa.

141 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Grupare de proxeneţi care racolau minore, destructurată. Clienţi - marinari străini

Constanţa: Grupare de proxeneţi care racolau minore, destructurată. Clienţi - marinari străini (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Potrivit anchetatorilor, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa şi procurorii DIICOT Constanţa, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, au făcut, miercuri, şapte percheziţii în Constanţa şi Năvodari, la locuinţele membrilor unui grup infracţional organizat specializat în trafic de minori şi proxenetism, 13 persoane fiind duse la audieri.

Procurorii DIICOT precizează, într-un comunicat de presă, că membrii grupului infracţional sunt suspectaţi că, începând cu ianuarie 2014, au recrutat mai multe minore pentru a le exploata sexual. Totodată, membrii reţelei au înlesnit practicarea prostituţiei, asigurându-le protecţie tinerelor şi minorelor exploatate, găsindu-le clienţi şi transportându-le către anumite locuri pentru întreţinerea de acte sexuale contra cost.

Recrutarea bărbaţilor dispuşi să întreţină relaţii sexuale se făcea prin intermediul mai multor taximetrişti, clienţii fiind în special marinari străini de pe nave ancorate în Portul Constanţa, dar şi prin anunţuri cu oferte de servicii sexuale însoţite de datele de contact publicate în cotidiene locale, atât în ediţii print, cât şi online.

În urma probatoriului administrat, şase persoane, două femei şi patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 25 de ani şi 60 de ani, au fost reţinute de procurorii DIICOT pentru iniţiere a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism.

Cei şase vor fi prezentanţi, joi, Tribunalului Constanţa, cu propunere de arestare preventivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici