Constanţa: Hoţ de fier vechi împuşcat mortal de poliţişţi (Video)

Un bărbat care fura, împreună cu mai multe persoane, componente de cale ferată în Gara Dorobanţu, din judeţul Constanţa, a fost împuşcat mortal de către agentul de poliţie care i-a prins asupra faptei.

224 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Hoţ de fier vechi împuşcat mortal de poliţişţi (Video)

Constanţa: Hoţ de fier vechi împuşcat mortal de poliţişţi

Ajutorul şefului de post de la TF Dorobanţu, agentul şef Viorel Bujoi, i-a somat să se oprească, dar aceştia nu s-au supus somaţiei şi au început să arunce spre poliţist cu bucăţile de fier furate. Agentul a folosit armamentul din dotare, trăgând câteva focuri de avertisment, iar apoi două focuri înspre bărbaţii care furau fier vechi, aceştia fugind apoi de la locul faptei.

În urma incidentului, Marius Rogoveanu, de 19 ani, a fost nimerit în cap, acesta decedând pe loc. Comisarul Ştefan Munteanu precizează că victima suferise anul trecut, în luna noiembrie, o condamnare de un an şi patru luni de închisoare, cu suspendare, în urma comiterii unei alte infracţiuni de furt de fier vechi, în aceeaşi zonă.

Agentul de poliţie nu a observat că a împuşcat pe cineva şi, după ce hoţii au dispărut în noapte, s-a dus înapoi la post după ajutoiare. După ce oamenii legii au revenit în zonă, când începuse deja să se luminete, a fost găsit şi cadavrul lui Marius Rogoveanu, precum şi o maşină încărcată cu fier vechi şi componente de cale ferată, furate din trijul Gării Dorobanţu.

La nivelul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, a fost constituită o echipă operativă, condusă de un procuror din cadrul Parchetului Tribunalului Constanţa, care continuă cercetările în acest caz.

De asemenea, comisia urmează să stabilească şi dacă agentul de poliţie a folosit armamentul în condiţii legale.

Un incident similar s-a petrecut în luna mai, în Gara Cernavodă, când un alt hoţ a fost împuşcat mortal, tot de către un poliţist de la Transporturi. Bărbatul fusese surprins în timp ce fura cabluri de cupru de la reţeaua de înaltă tensiune din zona Gării Cernavodă, alături de alte persoane, şi nu s-a supus somaţiilor legale, aruncând cu pietre şi alte obiecte în poliţist.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici