Constanţa: Mandate de arestare pentru 18 persoane suspectate de cămătărie

Un număr de 18 persoane suspectate că fac parte din reţeaua de cămătărie depistată la Constanţa au fost arestate preventiv pentru şantaj, tâlhărie, loviri sau alte violenţe, prejudiciul reclamat până în prezent în urma comiterii acestor infracţiuni fiind de aproximativ 1.500.000 de euro.

91 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Mandate de arestare pentru 18 persoane suspectate de cămătărie

Constanţa: Mandate de arestare pentru 18 persoane suspectate de cămătărie (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

În noaptea de vineri spre sâmbătă, Judecătoria Constanţa a emis pe numele celor 18 persoane mandate de arestare pentru 29 de zile.

Din cele 18 persoane, trei - Iasar Demis, Dervis Nedret şi Iuseim Erdinci - au primit mandate de arestare preventivă în lipsă pentru că se sustrag urmăririi penale.

Cincisprezece persoane au fost duse, vineri dimineaţă, la audieri, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, în urma a 14 percheziţii domiciliare într-un cartier din municipiu.

Potrivit adjunctului şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, comisarul şef Adrian Rapotan, mai multe echipaje de poliţie au descins, începând cu ora 06.00, în 14 locuinţe aflate în cartierul Piaţa Chiliei din municipiul Constanţa, în baza unor mandate de percheziţie emise de Judecătoria Constanţa.

Acţiunea a vizat depistarea mai multor persoane suspectate de santaj, tâlhărie, loviri sau alte violenţe precum şi ameninţare, prejudiciul reclamat până în prezent în urma comiterii acestor infracţiuni fiind de aproximativ 1.500.000 de euro.

Persoanele respective sunt suspectate că au împrumutat unei persoane o sumă importantă de bani, iar ulterior, prin şantaj, violenţe şi ameninţări, au solicitat returnarea împrumutului precum şi o dobândă excesivă.

Comisarul şef Adrian Rapotan a precizat că suspecţii sunt recidivişti şi au mai avut în trecut condamnări pentru comiterea unor fapte similare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici