Constanţa: Numărul elevilor de 10 la Bac a crescut după contestaţii. Rata de promovare, peste 65%

Numărul elevilor care au promovat examenul de bacalaureat la Constanţa cu media 10 a crescut de la patru la cinci, în timp ce liceele de la care nu promovase nici un elev au scăzut de la şase la două, în urma rezolvării contestaţiilor. Promovabillitatea este peste 65 la sută.

151 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Numărul elevilor de 10 la Bac a crescut după contestaţii. Rata de promovare, peste 65%

Constanţa: Numărul elevilor de 10 la Bac a crescut după contestaţii. Rata de promovare, peste 65%

Potrivit datelor prezentate, luni, de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, promovabilitatea la nivelul judeţului Constanţa în această sesiune de bacalaureat, după rezolvarea contestaţiilor, a crescut de la 62,07 la sută la 65,26 la sută, transmite corespondentul MEDIAAFX.

După contestaţii, încă un absolvent a reuşit să obţină media 10 la examen după ce o absolventă a Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu din Medgidia a obţinut nota 10 la Limba şi Literatura Română, deşi anterior luase de la ,15. Ceilalţi patru elevi au studiat la unităţi de învăţământ din municipiul Constanţa, doi la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” şi doi la Liceul Teoretic „Ovidius”.

Alţi 579 de elevi constănţeni au obţinut note finale cuprinse între 9 şi 9,99, în timp ce numărul elevilor respinşi cu medii cuprinse între 5,00 şi 5,99 a scăzut de la 312 la 265.

Reprezentanţii ISJ Constanţa au mai anunţat şi că din cele şase unităţi de învăţământ care înregistraseră promovabilitate de zero la sută, numai două au mai rămas în această situaţie după contestaţii. Este vorba de Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Albatros” Constanţa şi Liceul Teoretic Educaţional Center Constanţa, în timp ce la Liceul Omnia Constanţa, Liceul Tehnologic Crucea, Liceul Tehnologic Radu Prişcu din Dobromir şi la Liceul Tehnologic UCECOM Spiru Haret Constanţa câte un elev a reuşit să obţină medie de trecere.

Anul trecut, promovabilitatea la nivelul judeţului Constanţa în sesiunea din luna iulie a examenului de bacalaureat crescuse cu puţin peste un procent după analizarea contestaţiilor, de la 60,52 la sută, la 61,89 la sută.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici