Constanţa: Poliţiştii cer sprijinul populaţiei pentru găsirea bărbatului care a sărit cu soţia în Dunăre

Poliţiştii constănţeni cer sprijinul populaţiei pentru găsirea lui Bogdan Mitu, bărbatul dat dispărut luni după ce ar fi sărit în Canalul Dunăre-Marea Neagră împreună cu soţia sa, dar care este şi unul dintre suspecţii dublului asasinat ale cărui victime sunt foştii săi socrii, găsiţi morţi în casă.

25 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Poliţiştii cer sprijinul populaţiei pentru găsirea bărbatului care a sărit cu soţia în Dunăre

Constanţa: Poliţiştii cer sprijinul populaţiei pentru găsirea bărbatului care a sărit cu soţia în Dunăre (Imagine: IPJ Constanţa)

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a emis, miercuri, un comunicat de presă în care prezintă semnalmentele bărbatului dispărut şi roagă persoanele care pot furniza orice informaţii în legătură cu acesta să contacteze cea mai apropiată unitate de Poliţie sau să apeleze Dispeceratul IPJ Constanţa.

Astfel, Bogdan Mitu are o înălţime de aproximativ 1,80 metri, constituţie slabă, ochi căprui, sprâncene stufoase, păr şaten, calviţie bilaterală, ten brunet, buze normale, urechi normale cu lobul lipit şi are o aluniţă pe pometele stâng. Nu se cunosc obiectele de îmbrăcăminte pe care le purta la data dispariţiei.

Potrivit IPJ Constanţa, lucrătorii Postului de Poliţie Transporturi Navale Cernavodă au fost sesizaţi, luni, la ora 14.40, că pe malul stâng al Canalului Dunăre - Marea Neagră a oprit un autoturism Opel din care au coborât două persoane care au intrat în apă. Cu ocazia cercetării, la aproximativ 50 de metri faţă de autoturism, în apele canalului, a fost găsit cadavrul Gabrielei Mitu, de 21 de ani, din Cernavodă. De asemenea, s-a stabilit că autoturismul aparţine soţului acesteia, Bogdan Mitu, de 30 de ani, din aceeaşi localitate, bănuit a fi a doua persoană care a intrat în apă.

Bărbatul a fost căutat, luni, până la lăsarea întunericului, fără niciun rezultat, investigaţiile fiind reluate, marţi, cu ajutorul a trei scafandri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" al judeţului Constanţa. Scafandrii au căutat trupul bărbatului mai multe zeci de minute, până au rămas fără oxigen în butelii, dar tot fără rezultat.

Bogdan Mitu se află şi pe lista suspecţilor în cazul dublului asasinat căruia i-au căzut victime socrii săi, Elena, de 55 de ani, şi Petre Garoafă, de 62 de ani.Trupurile celor doi au fost descoperite, marţi, la o zi după moartea fetei lor. Corpul Elenei Mitu fusese înghesuit într-un dulap din casă, fiind găsit de o cunoştinţă care a şi alertat autorităţile. Trupul soţului acesteia a fost descoperit câteva ore mai târziu, sub un pat din locuinţă, chiar de către anchetatorii care investigau moartea Elenei.

Cei doi soţi aveau răni înţepate în zona gâtului, corpurile lor fiind transportate la morgă pentru efectuarea necropsiei.

Anchetatorii au format un cerc de suspecţi şi au audiat până în prezent mai multe persoane, dar nu exclud nici ipoteza ca Bogdan Mitu să fie cel care i-a ucis pe cei doi, chiar şi pe soţia sa, mai ales după ce mama sa le-ar fi declarat că bărbatul ar fi suferit de o formă gravă de cancer şi că ar fi fost în fază terminală. Necropsiile făcute asupra soţilor Garoafă urmează să stabilească dacă aceştia au murit înainte sau după dispariţia bărbatului, iar în cazul Gabrielei Mitu, dacă este vorba despre sinucidere sau crimă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici