Constanţa: Zeci de percheziţii la persoane bănuite de falsificare de diplome, şase reţinuţi

Poliţiştii de la transporturi din Constanţa au efectuat, miercuri, peste 20 de percheziţii la persoane bănuite că ar fi acordat diplome false, în schimbul unor sume între 600 şi 900 de lei. Şase dintre suspecţi, între care unul de 82 de ani, au fost reţinuţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

590 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Zeci de percheziţii la persoane bănuite de falsificare de diplome, şase reţinuţi

Constanţa: Zeci de percheziţii la persoane bănuite de falsificare de diplome, şase reţinuţi (Imagine: Alexandru Solomon/ Mediafax Foto)

Potrivit IPJ Constanţa, poliţiştii din Biroul Judeţean de Poliţie Transporturi Constanţa au făcut miercuri 23 de percheziţii la domiciliile unor persoane bănuite de abuz în serviciu şi fals intelectual.

Cei în cauză ar fi pus bazele unei reţele specializate în falsificarea de diplome de studii, acordând certificate de calificare profesională contra unor sume cuprinse între 600 şi 900 de lei, fără a ţine cursuri de pregătire.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate certificate de calificare profesională falsificate, precum şi echipamente informatice pentru falsificarea diplomelor.

Şase dintre suspecţi, cu vârste cuprinse între 40 de ani şi 82 de ani, din judeţul Constanţa, au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de joi să fie prezentaţi magistraţilor Judecătoriei Constanţa, cu propunere de arestare preventivă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici