Constaţa: Carantină în cinci localităţi din cauza vulpilor turbate

Localitatea constănţeană Sinoe va intra în carantină, începând de joi, după ce o vulpe a fost descoperită în urmă cu câteva zile, în apropierea gospodăriilor, iar analizele au demonstrat că animalul era turbat, aceasta fiind cea de-a cincea localitatea unde se declară carantină.

2 afișări
Imaginea articolului Constaţa: Carantină în cinci localităţi din cauza vulpilor turbate

Constaţa: Carantină în cinci localităţi din cauza vulpilor turbate

Directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, Grigore Mertoiu, a declarat, miercuri, că zilele trecute, un cioban a descoperit o vulpe muribundă în apropierea localităţii Sinoe, a omorât-o cu bâta şi a anunţat apoi autorităţile.

În urma analizelor de specialitate, medicii veterinari au stabilit că animalul avea rabie şi au decis instaurarea carantinei şi în localitatea Sinoe.

Astfel, începând de joi, cele 8.000 de animale domestice vor fi vaccinate antirabic, iar oamenii vor fi instruiţi despre pericolele acestei boli şi cum se pot feri de apariţia acesteia.

Grigore Mertoiu a precizat că acest focar se află la 30 de kilometri de cele existente în judeţul Constanţa şi spune că aceasta este perioada apariţiei rabiei la animalele sălbatice care nu sunt vaccinate.

Conform sursei citate, boala se transmite foarte rapid şi uşor de o vulpe la alta. Până la această dată, se află în carantină localităţile Grădina, Cheia, Casian şi Râmnicu, acolo unde au fost găsite vulpi moarte, iar medicii nu au suspiciuni de îmbolnăvire cu rabie la animalele domestice.

Directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa a mai afirmat că, până în prezent, au fost cheltuiţi 80.000 de lei pentru vaccinarea animalelor, iar suma va depăşi 100.000 de lei după ce vor fi luate toate măsurile de prevenire şi în localitatea Sinoe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici