Construcţii ilegale pe Insula Belina. Ce a descoperit Costel Alexe despre „locaţiile de lux ascunse de văzul lumii”

  • Ministrul Mediului a vizitat Insula Belina, reintrată în proprietatea statului român
  • Costel Alexe a dscoperit că atât construcţiile, anexele cât şi pontoanele sunt ridicate sunt ilegale
  • Ministrul Mediului spune că atât Insula Belina cât şi braţul Pavel au un potenţial turistic ridicat
1762 afișări
Imaginea articolului Construcţii ilegale pe Insula Belina. Ce a descoperit Costel Alexe despre „locaţiile de lux ascunse de văzul lumii”

Unităţi de cazare, construite ilegal. Ce a descoperit Costel Alexe, în vizită pe Insula Belina

Ministrul Mediului a mers astăzi pe Insula Belina pentru a vedea cu exactitate care este situaţia. Costel Alexe a declarat că acolo au fost construite ilegal clădiri. De asemenea a ţinut să specifice că atât Insula Belina cât şi braţul Pavel trebuie să servească interesului public, să aducă profit şi plus-valoare statului român.

„Sper ca în perioada imediat următoare toate aceste bunuri imobile pe care le vedeţi, construite fără autorizaţie de construcţie, vor fi expertizate tehnic, vor fi inventariate. Mă bucur foarte mult că şi eu şi dumneavoastră şi românii au putut să vadă în aceste zile locaţiile de lux ascunse de văzul lumii în care aşa numite categorii de politicieni îşi făceau concediile sau weekendurile. Aceste zone trebuie redate cetăţenilor noştri.”

După doi ani de tergiversări, preluarea Insulei Belina şi Braţului Pavel de către statul român este aproape finalizată.

Anunţul privind reintrarea insulei Belina şi a braţului Pavel în proprietatea statului a fost făcut săptămâna trecută de către premierul Ludovic Orban, în şedinţa de Guvern.

Suprafaţa complexului de la Belina este de 280 de hectare. Autorităţile vor lua o decizie cu privire la clădirile de pe insula Belina,  dacă acestea vor fi transformate în compex turistic sau vor fi demolate. Ministrul Mediului i-a invitat pe toţi romanii să viziteze Insula Belina în scop recreativ, porţile fiind deschise din acest moment.

Insula Belina a fost trecută în proprietatea Consiliului Judeţean Teleorman şi dată în administrare firmei Tel Drum, apropiată de Liviu Dragnea. Procurorii DNA vor să vadă dacă  Liviu Dragnea şi-a însuşit proprietatea apelând la un lucru nu tocmai legal, mai exact, Insula Belina a fost considerată peninsula, în acte, pentru a putea fi trecută printr-o singură hotărâre de guvern din administrarea statului în cea a Consiliului Judeţean Teleorman.

 





 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici