Continuă campaniile de tip scam. Ultima vizează un magazin

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) atenţionează că atacatorii încă încearcă să profite de perioada reducerilor. DNSC atrage atenţia asupra unei campanii de tip scam ce vizează Profi.

399 afișări
Imaginea articolului Continuă campaniile de tip scam. Ultima vizează un magazin

Continuă campaniile de tip scam. Ultima vizează un magazin

Atacatorii încă încearcă să profite de perioada reducerilor şi a promoţiilor de sezon şi continuă să lanseze capcane online pentru utilizatorii creduli sau neatenţi, spun cei de la DNSC.

„Mai jos aveţi un exemplu de site care găzduieşte o campanie promoţională falsă, care se foloseşte de imaginea Profi Romania, pentru a atrage potenţialele victime să dea clic şi să-ţi ofere date sensibile, cu speranţa de a primi un premiu.
Profi a publicat deja o avertizare pe canalele oficiale de comunicare ale companiei, specificând totodată că această campanie de tip scam se propagă prin intermediul paginilor sau a conturilor false pe social media:

https://www.facebook.com/Profi.ro/posts/4852794804798951”, anunţă Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică.

Recomandările DNSC:

- evitaţi accesarea de link-uri din surse necunoscute sau dubioase

- dacă deja aţi făcut click, verificaţi adresa site-ului vizitat, înainte de a face orice altă acţiune. De multe ori atacatorii se folosesc de instrumente de prescurtare a link-ului, pentru a nu se distinge adresa exactă. Dacă site-ul are un domeniu ciudat (.xyz, .online, .info, etc.), diferit de cel oficial (.ro sau .com), atunci cel mai probabil este vorba despre un site care propagă atacuri de tip scam sau phishing

- dacă o ofertă pare prea bună ca să fie adevărată, verificaţi existenţa acestei promoţii pe canalele oficiale ale companiei respective

- fiţi atenţi la corectitudinea gramaticală şi de exprimare a textului în limba română! Eventuale erori flagrante pot fi un indiciu că este vorba despre un posibil atac

- evitaţi furnizarea de date personale, date financiare sau de autentificare, dacă vă sunt cerute explicit online, mai ales dacă vi se promite un câştig rapid dacă o faceţi

- raportaţi astfel de pagini care propagă concursuri, promoţii false sau oportunităţi ireale de câştig către reţeaua socială în spaţiul căreia s-a publicat acel post. Mai multe raportări într-un timp scurt pot duce la suspendarea rapidă a paginii care propagă conţinut maliţios.

- dacă aţi oferit date financiare sau date de card în urma accesării unor astfel de link-uri pe social media, vă recomandăm să luaţi imediat legătura cu banca pentru blocarea cardului şi monitorizarea tranzacţiilor din cont! Dacă aţi suferit pagube materiale, va trebui să depuneţi o plângere la Poliţia Română.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici