Contrabandişti de ţigări reţinuţi la Vicov cu focuri de armă. Unul dintre ei a fost împuşcat în umăr

Doi bărbaţi au fost reţinuţi, vineri, de poliţiştii de frontieră suceveni de la Vicov, după ce au fost prinşi când încercau să transporte 70 de baxuri cu ţigări de contrabandă în zona frontierei verzi, unul dintre ei fiind împuşcat în umăr după ce a refuzat să oprească la somaţiile poliţiştilor.

241 afișări
Imaginea articolului Contrabandişti de ţigări reţinuţi la Vicov cu focuri de armă. Unul dintre ei a fost împuşcat în umăr

Contrabandişti de ţigări reţinuţi la Vicov cu focuri de armă. Unul dintre ei a fost împuşcat în umăr (Imagine: Diana Iurkiewicz/Arhiva Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieiri (IJPF) Suceava, comisarul-şef Ilie Poroch Seriţan, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în cursul nopţii de joi spre vineri poliţiştii de frontieră de la Vicov au sesizat, în timpul unei acţiuni pentru combaterea contrabandei cu ţigări, mai multe persoane care nu-şi justificau prezenţa în zona frontierei verzi.

Poroch Seriţan a spus că poliţiştii de frontieră suceveni au organizat o pândă, iar în cursul dimineţii de vineri au reuşit să reţină un cetăţean român şi unul ucrainean, care încercau să transporte 70 de baxuri de ţigări de contrabandă cu două autoturisme de teren.

El a mai spus că poliţiştii de frontieră i-au somat verbal şi cu focuri de avertisment în plan vertical pe cei doi, însă unul dintre ei, respectiv cetăţeanul român, care a ignorat avertismentele poliţiştilor, a fost împuşcat în umărul drept în timp ce încerca să fugă.

Purtătorul de cuvânt al IJPF Suceava a precizat în acest caz s-a dispus reţinerea celor două persoane pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, sub acuzaţia de contrabandă şi trecerea ilegală a frontierei.

Persoana rănită a fost transportată la Spitalul Municipal Rădăuţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici