Contract semnat pentru heliportul celui mai mare spital din sud-estul României

Cel mai mare spital din sud-estul României va avea heliport pentru elicopterul medical. Contractul pentru realizarea investiţiei în valoare de peste 25 de milioane de lei a fost semnat joi şi lucrările vor începe în curând.

246 afișări
Imaginea articolului Contract semnat pentru heliportul celui mai mare spital din sud-estul României

Contract semnat pentru heliportul celui mai mare spital din sud-estul României

Heliportul medical va fi construit pe etajul parcării supraetajate din curtea Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi. Acesta va fi dotat cu sisteme moderne de aterizare pentru elicopterul SMURD şi va fi conectat cu Unitatea de Primiri Urgenţe care a fost modernizată recent. Legătura se va realiza printr-o pasarelă şi prin două lifturi exterioare

Pista va putea fi folosită şi noaptea. Heliportul de la Galaţi va plasa spitalul gălăţean în topul unităţilor medicale din România deoarece în ţară sunt foarte puţine piste de aterizare pentru elicopterele medicale. În România doar cinci spitale au pistă de aterizare şi doar pe trei dintre acestea se poate ateriza şi noaptea.

„Vom construi la Galaţi primul heliport medical din această regiune dotat cu sisteme de aterizare pe timp de noapte, astfel încât misiunile aeromedicale să fie realizate 24 de ore din 24. Heliportul pe care va ateriza elicopterul SMURD va fi construit pe acoperişul parcării supraetajate din curtea Spitalului Judeţean şi va fi conectat cu Unitatea de Primiri Urgenţe prin intermediul unei pasarele şi a două lifturi exterioare, astfel încât pacienţii să fie transferaţi cât mai repede la serviciul de urgenţă”, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Heliportul medical va avea o suprafaţă de 595 de metri pătraţi, la care se adaugă spaţiile necesare pentru personalul medical. În urma transformării, parcarea supraetajată a spitalului va mai avea un etaj, iar după extindere în interior vor fi 466 de locuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici