Contracte preferenţiale de un milion de euro, încheiate de DGASPC Giurgiu cu 11 firme

DGASPC Giurgiu ar fi încheiat preferenţial 20 de contracte cu 11 societăţi comerciale, pentru serviciile cărora s-ar fi achitat sume duble faţă de preţul pieţei, valoarea totală a acestora fiind de aproximativ un milion de euro, au declarat vineri, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

154 afișări
Imaginea articolului Contracte preferenţiale de un milion de euro, încheiate de DGASPC Giurgiu cu 11 firme

Contracte preferenţiale de un milion de euro, încheiate de DGASPC Giurgiu cu 11 firme (Imagine: Shutterstock)

Poliţiştii de la investigarea fraudelor suspectează că, în 2013, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului (DGASPC) Giurgiu a încheiat cu 11 firme contracte preferenţiale de prestări servicii, în valoare de aproximativ un milion de euro, în anchetă fiind implicaţi şi doi deputaţi, au precizat sursele citate.

Anchetatorii susţin că DGASPC Giurgiu ar fi semnat cu cele 11 firme contracte pentru achiziţionarea de rechizite, servicii de catering, deratizare, dezinfecţie, dar şi construcţii şi reamenajări. În cazul lucrărilor de construcţii, acestea ar fi fost plătite, cu toate că fuseseră fie prost executate, fie lăsate neterminate.

Potrivit anchetatorilor, există suspiciuni că în spatele celor 11 societăţi comerciale ar fi doi deputaţi, care le-ar fi coordonat activitatea fără să aibă vreo calitate oficială în vreuna dintre aceste societăţi, dar şi reprezentanţi ai unor autorităţi publice din judeţul Giurgiu.

Poliţiştii Direcţiei de Investigarea Fraudelor au făcut, vineri, percheziţii la DGASPC Giurgiu şi la 11 firme din Bucureşti şi judeţul Giurgiu.

Poliţia Română a arătat, într-un comunicat de presă, că acţiunea vizează operatori economici care ar fi efectuat achiziţii publice "în condiţii de neconcurenţialitate şi transparenţă, nerespectându-se principiul eficienţei utilizării fondurilor alocate şi a tratamentului egal între aceştia".

"Poliţiştii vor verifica modul de atribuire a unor contracte de achiziţii publice de lucrări, furnizare ori de prestări servicii încheiate între autoritatea publică şi cele 11 societăţi comerciale, în cursul anului 2013", a precizat Poliţia Română.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici